INFORÁDIÓ 
2019. július 19. péntek
Emília

fóris györgy

2019.07.18. 13:27

Ursula von der Leyen jövője egyáltalán nincs megpecsételve

A Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója szerint semmire nem kötelezi az Európai Bizottság új elnökét az, hogy kik támogatták kedd esti megválasztását az Európai Parlamentben. Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: alkalmi szövetségek jönnek létre különböző ügyek mentén.
2019.07.17. 13:30

Viták és csaták várhatnak az új bizottsági elnökre

Egy új európai bizottsági stratégia, majd a 26 vagy 27 tagú testület összeállítása lesznek a következő feladatai Ursula von der Leyennek. A BruxInfo brüsszeli irodájának igazgatója az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: komoly viták lesznek az új bizottsági tagok személye és az általuk vezetett portfóliókat illetően.
2019.06.13. 16:10

Egykönnyen nem lesz új elnöke az Európai Bizottságnak

A Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója kétségesnek tartja, hogy az uniós állam és kormányfők jövő héten megállapodjanak az Európai Bizottság új elnökének személyéről. Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: szeptember–október környékén hallgathatja meg a biztosjelölteket az Európai Parlament.
2019.05.09. 13:16

Fóris György: igen bonyolult kimenetele is lehet az EP-választásoknak

Míg Nyugat-Európában sok esetben az elit ellen, addig keleten inkább belpolitikai szempontok alapján szavazhatnak majd a május végi európai parlamenti választáson - vélekedett az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában Fóris György, a Bruxinfo brüsszeli irodaigazgatója.
2019.04.12. 13:01

Nem igazán jó az Európai Néppártnak, ha van brit EP-választás

Nincs másodosztályú uniós állam; ha az Egyesült Királyság a közösség tagja marad, akkor minden EU-s intézmény teljes jogú tagja marad - egyértelműsítette az InfoRádióban a Bruxinfo brüsszeli irodaigazgatója, Fóris György, aki szerint nem az euroszkeptikusok fognak megerősödni az új EP-ben.
2019.04.11. 06:28

Angela Merkel is lehet Manfred Weber kihívója

Az év hátralévő részében szinte az összes fontos uniós vezetői poszton változás lesz. A Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója elképzelhetőnek tartja, hogy Manfred Weber csak az Európai Néppártnak tartja fenn a helyet a bizottság elnöki posztjára.
2019.03.22. 17:31

Fóris György: Theresa May már nem mérvadó tárgyalópartner az EU számára

Az Európai Unió vezetői már nem számolnak azzal, hogy akár középtávon is hivatalban marad a brit miniszterelnök - mondta az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában a Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója. Fóris György szerint a közösség állam-, és kormányfői a rövidre zárt határidőkkel teljesen Londonra hárították a brexitet.
2019.01.17. 12:01

Fóris György: May három dologban kell, hogy engedjen

Nagy-Britannia uniós kilépésének elhalasztását tartja a legvalószínűbbnek a Bruxinfo brüsszeli irodaigazgatója. Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: a továbblépés érdekében Theresa May kormányfőnek fel kell adnia néhány, eddig kőbe vésett feltételét.
2018.12.17. 19:29

Fóris György: egy határ ejtette foglyul Theresa Mayt

A brexit „saga” néhány olyan tanulságáról ír blogjában Fóris György, a BruxInfo brüsszeli irodájának igazgatója, amelyekről alig esik szó, pedig valahol egyre láthatóbb módon a pillanatnyi nehézségek végső gyökereit jelentik.
2018.07.23. 10:08

Fóris György: kettészakadhat az Európai Unió

Több forgatókönyve is lehet az Európai Unió válsága lezárásának, a többi között a helyzet rendezése, de a közösség kettészakadása is bekövetkezhet – hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában a Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója. Fóris György hozzátette: az EU-nak eddig nem volt egységes menekültpolitikája. 
2017.03.22. 12:44

Fóris György: a résztvevők felelőssége, ha bénának tűnik az EU

Az Európai Unió csak a tagországok megegyezése esetén tud hatékonyan reagálni a kihívásokra, így ha az EU lassúnak vagy bénának tűnik, az a tárgyalásokon résztvevők felelőssége - fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Fóris György, a BruxInfo elemzője.
2016.05.30. 12:22

Fóris: A menekültválság nem az unió problémája

A menekültválság kezelése és annak problémái nem az unió válsága - mondta Fóris György. A Bruxinfo elemzője az InfoRádió Aréna című műsorában ezt azzal magyarázta, a helyzetet nem az uniós államok vagy intézmények idézték elő, hanem egy külső tényező.
2016.05.27. 20:18

Fóris György: Az uniós szabályok értelmezése rugalmas

Az európai uniós szabályok mindenkire ugyanúgy vonatkoznak, azonban vannak olyan politikai megfontolások, amelyek miatt mégsem minden esetben alkalmazzák azokat azonos módon - mondta Fóris György, a Bruxinfó elemzője az InfoRádió Aréna című műsorában a kettős mérce kapcsán.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018