INFORÁDIÓ
2021. június 22. kedd
Paulina

európai tanács

2021.06.08. 16:20

Jövő héten indul a tagállami helyreállítási tervek jóváhagyása

Az Európai Bizottság és a Tanács a jövő héten megkezdi a koronavírus-járvány okozta válság utáni helyreállítást célzó uniós tagállami tervek jóváhagyását – jelentette be Ursula Von der Leyen, a brüsszeli testület elnöke az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésének vitáján.
2021.06.04. 18:54

Szombattól kitiltják a fehérorosz gépeket az uniós légtérből

Az Európai Unió tagállamállamainak kormányait tömörítő Európai Tanács megállapodott, hogy megtiltja a fehérorosz légitársaságok számára, hogy átrepüljenek az EU légterén és hozzáférjenek az unió területén fekvő repülőterekhez.
2021.05.26. 17:35

Súlyos ellentéteket hozott elő az uniós csúcs klímaügyben

Megosztottságot elfedő zárónyilatkozattal „adminisztrálták le” az Európai Tanács ülése után az EU-klímacélok eléréhez szükséges intézkedések csúcsszintű vitáját, amitől azonban a véleménykülönbségek megmaradtak. Most az Európai Bizottságon a sor, hogy tanulságokat leszűrve júliusra mindenkinek tetsző javaslattal álljon elő.
2021.05.25. 15:16

Százmillió dózis vakcinát adományoz az EU

Az európai uniós tagállamok vezetői kedden, a brüsszeli EU-csúcs második munkanapján abban állapodtak meg, hogy az év végéig 100 millió dózis, koronavírus elleni oltóanyagot adományoznak a legrászorultabb országok részére.
2021.05.21. 13:01

Az EP engedett végül az uniós védettségi igazolvány körüli huzakodásban

Négy fordulóban vitatták az EU parlamentjének képviselői és a tagállamok diplomatái a leendő uniós tanúsítvány lehetséges alkalmazási feltételeit. Az EP küldöttsége végül a negyedik, csütörtöki alkalommal kénytelen volt feladni a parlamenti követelések többségét. Az EP plenárisa elvben még visszaüthet.
2021.05.13. 16:26

Patthelyzet az uniós Covid-igazolás ügyében, újabb csúszás jöhet

Újabb terméketlen egyeztetést tartottak a héten az Európai Parlament, a tagországok EU-tanácsa és az Európai Bizottság képviselői a leendő uniós oltási igazolás bevezetéséről. Több EP-elvárás tagállami ellenállásba ütközik, az elfogadási folyamat pedig lelassult.
2021.05.07. 06:00

Számszerű célok is lesznek a portói szociálpolitikai EU-csúcson

Két napra a szociális érzékenység áll majd az európai uniós állam- és kormányfők portói csúcsának a középpontjában, amit az EU féléves portugál elnöksége ezúttal konkrét akciókkal, sőt, számszerű célkitűzésekkel is igyekszik minél megfoghatóbbá tenni.
2021.04.30. 13:17

Egyre szembetűnőbb a két uniós csúcsvezető közti rivalizálás

Ismét címlapsztori a protokolláris sérelem, ami Ursula von der Leyent Ankarában érte, mert az Európai Bizottság elnöke a héten szenvedélyes hangon vázolta a képviselők és az általa elsősorban felelőssé tett Charles Michel európai tanácsi elnök előtt a történteket. Cserébe a sajtó már főként kettőjük rivalizálásaként értelmezi az esetet.
2021.04.24. 12:19

Mozgolódás van kevéssel a "szocpol" EU-csúcs előtt

Tizenegy EU-ország néhány nappal a Portóban tervezett „szociálpolitikai EU-csúcs” előtt közös állásfoglalásban emlékeztetett arra, hogy szerintük szociálpolitikai ügyekben az intézkedés joga alapvetően nemzeti hatáskörben kell, hogy maradjon.
2021.03.25. 06:00

Újabb EU-csúcs vakcinákról, kínaiakról és törökökről, de ezúttal részben az amerikai elnökkel közösen

Sokadjára futnak neki csütörtök kora délután az Európai Unió állam- és kormányfői, hogy megvitassák az uniós járványhelyzetet, és külön is a vakcina-ellátás kérdését, amihez a tétet ezúttal egy esetleges exporttilalmi rendszer jóváhagyása is adja. Fokozza az esemény fényét, hogy a huszonhetek tanácskozásába első este az amerikai elnök is bekapcsolódik majd.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018