INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

európai bíróság

2021.03.24. 21:16

A bíróságra mentek a Minority SafePack kezdeményezői

Az Európai Unió Bíróságán indított eljárást a Minority SafePack (MSPI) kezdeményező bizottsága az Európai Bizottság (EB) elutasító döntése ellen - tudatta szerdán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).
2021.03.12. 17:01

Nemzetközi jogász: megalapozott lehet a magyar és lengyel kereset

Magyarország és Lengyelország megtámadta az Európai Unió Bíróságán az uniós költségvetés védelmét szolgáló jogállamisági feltételrendszert – ezt a luxemburgi székhelyű uniós testület közölte. Tóth Norbert nemzetközi jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi docense szerint a kereslet megalapozott lehet.
2021.02.24. 10:27

Izer Norbert: a techóriásoknak sincs kibúvó

Magyarország az egyetlen az Európai Unióban, amely meg tudja adóztatni a nemzetközi digitális óriásvállalatokat, miután a magyar reklámadótörvényt az Európai Bíróság mellett a magyar Kúria is megfelelőnek ítélte – mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
2021.01.14. 19:47

Záporozhatnak a perek a Facebook ellen Európában

Az egyes uniós tagállamok adatvédelmi hatóságai egyenként perelhetik a Facebookot annak ellenére, hogy a cég központja Írországban van, állapította meg ajánlásában az Európai Bíróság tanácsadója. A főtanácsnoki vélemény nem kötelező jellegű, de az esetek többségében az Európai Bíróság el szokta fogadni.
2021.01.05. 16:17

Orbán Viktor szót kért a kóservágás-vitában

A vallásszabadság, a zsidó-keresztény örökség, valamint az Európában élő zsidó közösségek elleni támadásnak minősítette a miniszterelnök az Európai Bíróságnak a kóser vágás megtiltásáról szóló decemberi döntését.
2020.12.17. 16:56

Az Európai Bíróság ítéletet mondott Magyarország felett

Ezúttal nem a menekültkvóta kérdése, illetve az ennek kapcsán képviselt kategorikus magyar kormányzati elutasítás állt a luxembourgi bírák ítéletének a középpontjában, hanem a menekültek kezelésének a mikéntje.
2020.12.05. 21:10

Steiner Attila: Magyarország tud felvenni hitelt a saját jogán is

Nem lenne nagy érvágás Magyarország számára, ha kimaradna az uniós helyreállítási csomagból, mert ha mi megyünk ki a hitelpiacra, akkor legalább a saját magunk urai vagyunk, nem kell helytállni mások tartozásáért – mondta Steiner Attila, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.
2020.11.25. 21:42

Jogállamisági vétó: a lengyel kormányfő nemet mondott az EB-elnök javaslatára is

Elutasította Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Európai Bizottság (EB) elnöke, Ursula von der Leyen szerdai javaslatát arról, hogy az uniós költségvetési feltételrendszerről szóló lengyel és magyar kételyeket az Európai Unió Bírósága elé vigyék. A szenátus egy más témájú határozatot fogadott el az ügyben.
2020.07.15. 15:21

Megúszta az Apple a gigabírságot

Az Európai Unió Törvényszéke hatályon kívül helyezte az Európai Bizottságnak az Apple ellen hozott, ír adóügyekkel összefüggő határozatát, így a cégnek nem kell visszafizetnie Írországnak a tiltott állami támogatás miatt kiszabott 13 milliárd eurós bírságot.
2020.05.21. 13:15

Döntött a kormány a tranzitzónák sorsáról

Csak az ország határain kívül, külképviseleteken lehet menekültügyi kérelmet benyújtani – jelentette be a kormánydöntést Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.
2020.04.02. 15:50

Kvótaper: két lehetséges jogkövetkezményt mérlegelhet az Európai Bizottság

Még nem tudni, hogy mi lesz az Európai Bíróság kvótaperben hozott elítélő döntésének jogkövetkezménye, de az biztos nem, hogy be kell fogadni 1264 menedékkérőt - mondta az InfoRádiónak Gyévai Zoltán, a BruxInfo főszerkesztője. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint diszkriminatív és okafogyott eljárás zajlott.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018