INFORÁDIÓ 
2019. május 27. hétfő
Hella

európai bíróság

2019.03.07. 15:41

Újabb magyar ügyekről döntött az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság (EB) kötelezettségszegési eljárást indított 15 tagállam, köztük Magyarország ellen három ügyben. Néhány más eljárás, köztük egy pénzmosással és terrorizmusfinanszírozással kapcsolatos is, újabb szakaszba lépett.
2018.07.19. 14:54

Az uniós bíróság elé idézték Magyarországot

Az Európai Bizottság a kötelezettségszegési eljárásban az Európai Unió Bíróságához fordult Magyarországgal szemben, mert véleménye szerint az energiahálózati díjakra vonatkozó jogszabályai miatt nem felel meg maradéktalanul a harmadik energiaügyi csomagnak - közölte az uniós bizottság csütörtökön.
2018.02.28. 10:24

Pert bukott Magyarország az online kaszinók miatt

Az Európai Bíróság ismét kimondta, hogy a kaszinókra és onlinejátékszervezésre vonatkozó magyar szabályozás nem egyeztethető össze a szolgáltatások szabad áramlásával.
2018.02.22. 21:30

Ausztria megtámadta Paks II. állami támogatását

A határidő lejárta előtt megtámadta Ausztria az Európai Bíróságon a Paks II. atomerőmű bővítési projekt állami támogatására adott európai bizottsági jóváhagyást - jelentette be Elisabeth Köstinger osztrák környezetvédelmi miniszter csütörtökön közleményben.
2018.02.02. 11:34

Beperelte Magyarországot az EB a CEU-törvény miatt

Megérkezett az Európai Bíróságra az a kereset, melyet az Európai Bizottság nyújtott be Magyarország ellen a külföldi egyetemek, a többi között a Közép-európai Egyetem (CEU) működési feltételeit meghatározó magyar szabályozás miatt indított kötelezettségszegési eljárásban - közölte pénteken a luxembourgi székhelyű bírói testület.
2018.01.19. 07:11

Mégis jöhetnek a génmódosított termékek?

Lazítaná az új génmódosítási technológiákkal előállított élelmiszerek és haszonnövények szabályozását egy uniós főtanácsnok, aki véleményét már el is juttatta az üggyel foglakozó Európai Bírósághoz.
2018.01.16. 16:37

Devizahitelek: íme egy indok, ami miatt lehet, hogy nem dönt az Európai Bíróság

A luxembourgi székhelyű Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka azt javasolta, hogy a megfelelő információk hiányára hivatkozva az uniós bíróság ne foglaljon állást a Fővárosi Törvényszék devizahitelezéssel kapcsolatos kérdéseiben, egyebek között arról, hogy a magyar szabályozás megfelelt-e az uniós irányelveknek.
2018.01.12. 07:07

Megjött az EB levele a kvótaperről, ez van benne

Hivatalosan is megérkezett az Európai Bizottság keresetlevele az Igazságügyi Minisztériumba (IM) arról, hogy a testület megindítja az eljárást az Európai Bíróság előtt Magyarország ellen az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt.
2018.01.04. 22:16

Az EB dönt a menekültkvótákról - a nap hírei

Hivatalosan is az Európai Bíróság elé került a kvótaügyben Lengyelország, Csehország és Magyarország ellen indult jogsértési eljárás. A magyar kormány támogatja a speciális ír szempontok megvalósulását a Brexit tárgyalásokon. Az Egyesült Államok jelentős részén rendkívüli állapotot hirdettek ki a hatóságok a továbbra sem szűnő havazás miatt.
2018.01.04. 16:36

Újra az Európai Bíróság dönt a menekültkvótákról

Hivatalosan is az Európai Bíróság elé került az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen megindított kötelezettségszegési eljárás.
2017.10.04. 11:57

Hatalmas bírságot szabott ki Brüsszel az Amazonra

Tiltott állami támogatásnak minősülnek az Amazonnak nyújtott luxemburgi adókedvezmények, az amerikai kereskedőóriásnak ezért 250 millió eurót (mintegy 78 milliárd forintot) vissza kell fizetnie az államnak - döntött az Európai Bizottság (EB).
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018