INFORÁDIÓ
2021. február 26. péntek
Edina

eszenyi enikő

2020.07.05. 18:30

Rudolf Péter: biztos lábakon áll a Vígszínház

Biztos anyagi lábakon áll a Vígszínház – közölte az InfoRádióval az intézmény új igazgatója. Rudolf Péter elmondta azt is, hogy az Eszenyi Enikő által rendezett darabokat a következő évadban műsorra tűzik, de a színház korábbi vezetője színészként már nem fog színpadra lépni.
2020.03.25. 13:01

Rudolf Péter: ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai

"Örülni majd csak akkor lesz okom, okunk, ha újra felmegy a függöny, ha teltházak előtt tudunk megharcolni szereppel, önmagunkkal. Ha újra béke lesz bennünk és a világban" - fogalmazott Rudolf Péter, a Vígszínház új igazgatója közleményében.
2020.03.14. 14:46

Még nem tudják, hogyan tovább a Vígszínházban

A Vígszínház dolgozóinak többsége, akik a nevüket vállalva szavazni mertek a jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő ellenében, Rudolf Péter Kossuth-díjas színművészt támogatták, hogy a következő 5 évben ő irányítsa a Vígszínházat. Hegyi Barbara képviselte a társulat véleményét a kulturális bizottság előtt, utóbbi végül mégis Eszenyi Enikőt támogatta. A Vígszínház igazgatói posztjáról végleges, fenntartói döntés március végére várható.
2020.03.10. 15:12

Vizsgálatot rendelt el a főváros, Eszenyi Enikő mellett a szakmai bizottság

Neves színművészek és színházi dolgozók is nyilatkozatban tiltakoztak Eszenyi Enikőnek, a Vígszínház igazgatójának agresszív vezetői stílusa miatt. A Főpolgármesteri Hivatal pedig kedden vizsgálatot rendelt el az ügyben. Eközben megtartották a Vígszínház igazgatói posztjára pályázók, köztük Eszenyi Enikő meghallgatását is.
2019.12.17. 08:03

Nem nyugodtak a budapesti színházak, fontos tárgyalás vár rájuk a héten

Ezen a héten találkoznak a főváros és a budapesti színházak vezetői, hogy tárgyaljanak a teátrumok jövőjéről. A fideszes kormánytöbbség ugyanis egy új törvénnyel átalakította a teátrumok finanszírozásának rendszerét, és az állami támogatásért cserébe nagyobb befolyást szerez az intézmények fölött.
2019.10.25. 20:47

Eszenyi Enikő Mágnás Miskája tartogat némi meglepetést

Szombat este mutatja be a Vígszínház a Mágnás Miska című operettet Eszenyi Enikő rendezésében. Bár több mint száz éves színdarabról van szó, az alkotók szerint voltaképpen kortárs és nagyon is mai mű a Mágnás Miska. Eszenyi Enikővel Kocsonya Zoltán beszélgetett.
2019.05.29. 12:19

Bombahírek a Vígszínházból - új igazolások, új művek

Zenés ősbemutató, kortárs magyar művek, Shakespeare-dráma és operett - többek közt ezek szerepelnek a Vígszínház most meghirdetett következő évadában. A színházhoz szerződik - mások mellett - Petrik Andrea, Kőszegi Ákos és Hirtling István.
2018.05.16. 19:28

Itt a Vígszínház nagy bejelentése

Több Magyarországon még nem látott darabot tűz műsorra a jövő évadban a Vígszínház, amely 11 bemutatót tervez a 2018/2019-es évadban. Chaplin A diktátor, Cassavetes Premier című filmjének színpadi változatát, valamint Molnár Ferenc Liliom című darabja is műsoron lesz.
2017.08.27. 12:50

Eszenyi Enikő: az egész évadban az embert kutatjuk

Szeptember végén a Hamlet bemutatójával indul az új előadások sora a Vígszínházban. Jövő hétvégén már játszanak a teátrumban, a szokásos Vígnapot pedig szeptember 10-én tartják.
2017.02.24. 14:11

Eszenyi Enikő bottal jár a színpadon is balesete miatt

Szerelmi praktikák az év legrövidebb éjszakáján; Shakespeare Szentivánéji álom című darabját szombaton mutatja be a Vígszínház Kovács D. Dániel rendezésében, a főbb szerepekben Eszenyi Enikővel, Hegedűs D. Gézával és Stohl Andrással.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018