INFORÁDIÓ 
2019. október 16. szerda
Gál

előrehozott választás

2019.10.06. 20:03

Az ellenzéki pártok nyerhettek a koszovói választáson

Az exit poll szerint a két legnagyobb koszovói ellenzéki párt, a Koszovói Demokrata Szövetség (LDK) és a Vetevendosje (Önrendelkezés) kapta a legtöbb szavazatot, a voksok 30-30 százalékát vasárnap a koszovói előrehozott parlamenti választáson - közölte a honlapján a Klan Kosova televízió.
2019.09.17. 08:21

Izrael választ, 6,4 millió szavazót várnak az urnákhoz

Azért tartanak előrehozott parlamenti választást Izraelben, mert fél évvel ezelőtt a miniszterelnök pártja, a jobboldali-konzervatív Likud győzött ugyan a választásokon, de nem sikerült kormányképes többséget szereznie.
2019.09.04. 21:09

Nem kapott zöld utat a brit előrehozott választás

Előrehozott választások kiírását kezdeményezte október 15-ére Boris Johnson brit miniszterelnök, miután a londoni alsóház szerda este elfogadta azt a törvénytervezetet, amely megtiltja a kormánynak Nagy-Britannia rendezetlen, megállapodás nélküli kiléptetését az Európai Unióból.
2019.09.04. 14:59

Johnson ismét az előrehozott választásokról beszélt

Boris Johnson brit miniszterelnök megerősítette, hogy kormánya kész október közepén előrehozott parlamenti választásokat tartani, ha az ellenzék törvényt alkot a brit EU-tagság megállapodás nélküli megszűnésének tilalmáról.
2019.07.08. 14:01

Esküt tett az új görög miniszterelnök

Kiriákosz Micotákisznak nagyon gyorsan kell lépnie, hiszen az országnak számtalan gazdasági gonddal kell szembenéznie. Görögország a pénzügyi történelem legnagyobb támogatását kapta, jó pályára állt a gazdaság, de bőven van még tennivaló.
2018.12.24. 14:58

Előrehozott választások lesznek Izraelben

A koalíciós pártok vezetőinek hétfői tanácskozásán elhatározták az izraeli parlament, a kneszet feloszlatását és új választások kiírását április 9-re, miután nem sikerült dűlőre jutniuk az ultraortodoxok katonai behívásáról szóló törvényről - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.
2018.11.16. 14:50

Előrehozott választásokat tarthatnak Izraelben

.Nem újítják meg a tárcák átrendezésével a jelenlegi kormányt, hanem előrehozott választásokat tartanak Izraelben, miután a védelmi tárca éléről lemondott Avigdor Liberman pártja, az Izrael a hazánk (Jiszrael Béténu) kilépett a koalícióból - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet, de Benjámin Netanjahu kormányfő miniszterelnöki hivatala később tagadta ezt az izraeli médiában megjelent értesülést.
2018.05.31. 13:58

Az olaszok derűs nyugalommal várják, hogy lecsengjen a kormányválság

Olaszországban néhány pártvezető már az újabb előrehozott választásra készül. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő ezzel magyarázza, hogy az Öt Csillag Mozgalom vezetője videóüzenetben szorgalmazta a kormányalakítást a Ligával, amely koalíciós tárgyalás korábban már kudarcba fulladt.
2018.05.29. 18:47

Szlovéniában koalíciós kormányzás várható

Bármelyik oldal pártjai is győznek a hétvégi szlovéniai előrehozott választáson, a töredezett politikai paletta miatt mindenképp koalíciós kormány várható - vélekedett az InfoRádiónak nyilatkozva a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa.
2018.03.14. 14:42

Folytatódnak a szlovák kormány jövőjét érintő tárgyalások

Reggeltől folytatódnak a szlovák kormány jövőjét érintő tárgyalások. A Híd döntésére – vagyis hogy előrehozott parlamenti választások legyenek, különben a párt kilép a koalícióból – tegnap nem érkezett válasz a koalíciós partnerek, a Smer és a Szlovák Nemzeti Párt részéről. A válság megoldásának több lehetséges változatáról is szó esett.
2018.03.13. 20:00

Elkerülhetetlennek tűnik az előrehozott választás Szlovákiában

Hosszú kormányválság is megelőzheti, ám elkerülhetetlennek tűnik az előrehozott választás Szlovákiában - mondta az InfoRádiónak Szarka László történész. A februárban történt újságíró-gyilkosság nyomán kialakult belpolitikai válság miatt ugyanis a kormányzó koalíció egyik pártja, a Most-Híd tárgyalást kezdeményezett az előrehozott voksolásról, ha pedig partnerei nem egyeztetnek a szervezettel, kilép a koalícióból.
2018.03.13. 06:47

Előrehozott választásokat akar Bugár Béla

Késő éjszakába nyúló maratoni tárgyalásokat követően sem dőlt el, mi lesz a szlovák kormánykoalíció sorsa. Bugár Béla, a Híd elnöke nem sokkal éjfél előtt állt a kamerák elé, hogy közölje, pártja egyelőre nem lép ki a koalícióból, hanem előrehozott választásokat akar, s erről tárgyal majd a partnereivel. A párton belül komoly nézetkülönbség van a magyar és szlovák tagok között.
2018.01.08. 18:34

Nem lesz könnyű a helyzet Észak-Cipruson

A kormányzó Nemzeti Egységpárt (UBP) aratott győzelmet az egyedül Törökország által elismert Észak-ciprusi Török Köztársaságban vasárnap tartott előrehozott parlamenti választásokon - jelentette hétfőn az Anadolu török hírügynökség.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018