INFORÁDIÓ
2021. február 26. péntek
Edina

előre hozott választás

2021.01.27. 20:00

Előre hozott választásokat akar Szlovákia korábbi miniszterelnöke

Robert Fico korábbi háromszoros szlovák kormányfő, jelenleg az ellenzékben politizáló Smer párt elnöke szerint az Igor Matovič vezette kormánykoalíció megszegte a választások előtt a migrációs politikával kapcsolatban tett ígéreteit, miután olyan személyt nevezett ki a migrációs hivatal élére, aki korábban a Soros György által támogatott Nyílt Társadalom Alapítvány vezetője volt. Fico most egy előre hozott választások kikényszerítését célzó népszavazásért gyűjt aláírásokat.
2020.07.13. 06:34

Előrehozott választást tartanak Észak-Macedóniában

Tizenöt párt, illetve koalíció indul a hétfőtől szerdáig tartó előrehozott parlamenti választáson Észak-Macedóniában, ahol a voksolás eredményétől az ország európai elköteleződésének megerősödését vagy gyengülését várják.
2019.12.16. 15:58

Magyarics Tamás: Boris Johnson nem foglya többé senkinek

Az ELTE tanára szerint Boris Johnson olyan mértékű győzelmet aratott a brit előre hozott parlamenti választáson, hogy még saját pártjában található, a mindenfajta tárgyalást az EU-val elutasító csoport véleményét is figyelmen kívül tudja hagyni. Magyarics Tamás az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a január 31-i kiválás után kezdődhetnek el Brüsszellel a kereskedelmi tárgyalások, amelyek szintén évekig tarthatnak.
2019.12.13. 12:02

Itt a nagy kérdés: átalakulást hoz-e Johnson masszív győzelme a brit politikában?

„A nép kormányának” nevezte hamarosan felálló, kabinetjét a meglepően nagy többséggel újraválasztott Boris Johnson brit miniszterelnök. Elemzők szerint a konzervatívok a brexitről szóló, világos üzenettel nyertek, míg a rivális Munkáspárt túl sokat ígért és ködösített az EU-kilépéssel kapcsolatban
2019.12.13. 10:42

Boris Johnson: Minden további nélkül kilépünk

Több mint három évtizede példátlan mértékű győzelmet aratott a kormányzó brit Konzervatív Párt a csütörtöki előre hozott parlamenti választáson az immár csaknem végleges pénteki adatok szerint. Boris Johnsonnak a brexittel is könnyebb dolga lesz, mert "kiszabadult" az ERG fogságából.
2019.12.13. 06:44

Boris Johnson nyert, felpörög a brexit

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a kormányzó Konzervatív Párt az előrejelzésekből következtethetően erőteljes új felhatalmazást kapott az előrehozott parlamenti választáson a brit EU-tagság megszűnési folyamatának végigvitelére. A konzervatívok a pénteken kora reggelig beérkezett eredmények szerint elérték az abszolút többséghez minimálisan szükséges alsóházi mandátumszámot, de a prognózis ennél is jóval nagyobb tory többséget valószínűsít.
2019.12.13. 05:15

Boris Johnson földcsuszamlásszerű győzelmet arathatott

A brit Konzervatív Párt az 1980-as évek óta nem tapasztalt sikerrel valószínűleg abszolút többséget szerzett az előre hozott nagy-britanniai parlamenti választáson a választóhelyiségek zárása után, csütörtök este közzétett exit poll eredménye szerint. Londoni politikai elemzők szerint ha az exit poll helytállónak bizonyul, bizonyosra vehető, hogy az Egyesült Királyság január 31-én, a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) jelenleg érvényes határnapján kilép az Európai Unióból. Boris Johnsont saját választókerületében jelentős fölénnyel újjáválasztottak alsóházi képviselővé. Péntek hajnalban már nyilatkozatot is tett, ahogy Jeremy Corbyn is beszélt a jövőjéről.
2019.12.12. 23:29

Exit poll: agyonnyerte magát Boris Johnson

A megbízható első jelentések alapján történelmi eredményt ért el a Konzervatív Párt a csütörtöki előre hozott választáson Nagy-Britanniában.
2019.12.12. 17:14

Gálik Zoltán: a skót nemzeti párt lehet a mérleg nyelve

A Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint Boris Johnsonnak mindenképpen meg kell szereznie a többséget a csütörtöki előre hozott parlamenti választáson ahhoz, hogy el tudja fogadtatni az unióval megkötött brexit-megállapodását. Gálik Zoltán az InfoRádióban azt mondta: a liberális demokraták és a skót nemzeti párt lehetnek a mérleg nyelvei.
2019.12.05. 18:23

Brexit: a skótok a sötétbe ugorhatnak a kiválással

Skóciában a Nemzeti Párt azt tűzte zászlajára, hogy aki mellettük áll, a brexit előli menekülés mellett van - erről és a közelgő brit előre hozott választások egyéb kampánytémáiról - egészségügytől oktatásig - mondta az InfoRádióban Magyarics Tamás külpolitikai szakértő.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018