INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

egyesült királyság

2020.06.25. 10:40

Brexit: hangsúlyt váltott az uniós főtárgyaló

Lehet még brexitalku, ha a britek is akarják – ezt üzente Brüsszelből az Európai Unió főtárgyalója. A brit sajtó euroszkeptikus része szerint azonban Michel Barnier ultimátumot intézett Londonnak.
2020.05.20. 16:34

Brexit - Akad a tű a lemezen, láthatáron a brit kiszakadás

Lezárult a brexittárgyalások első szakasza. Az egyeztetésekről az Európai Unió és az Egyesült Királyság képviselője is csalódottan nyilatkozott, mert a kulcsfontosságú kérdésekben továbbra sem történt előrelépés. Június elején még találkoznak, de további menetrend nincs a januárig tartó átmeneti időszakra.
2020.04.27. 19:22

EU kontra britek: szertefoszlóban egy álom

A brit kormány tájékoztatása szerint az elégtelen uniós javaslatok miatt csak korlátozott előrelépést sikerült elérni az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének kialakításáról szóló tárgyalássorozat legutóbbi fordulóján. A folytatásról Gálik Zoltán szakértő nyilatkozott.
2020.03.02. 09:00

Brexit - Kezdődik a nagy alkudozás

Nagy-Britannia és az Európai Unió közötti jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszerről indul tárgyalássorozat a héten. London célja egy átfogó szabadkereskedelmi megállapodás aláírása az EU-val, a két fél között azonban máris vita van arról, hogy ez elérhető-e a rendelkezésre álló tizenegy hónap alatt.
2020.02.01. 03:57

Kilépett az Egyesült Királyság az Európai Unióból

Kilépett az Európai Unióból az Egyesült Királyság. A brit EU-tagság az előzetesen kijelölt időpontban, brit idő szerint pénteken 23 órakor, közép-európai idő szerint éjfélkor szűnt meg.
2020.01.30. 09:04

Magyarics Tamás: az Egyesült Királyságnak is vannak erős ütőkártyái

Az Európai Parlament jóváhagyta a brexitet, már csak az Európa Tanács szavazása van hátra - a gyakorlati kérdések mentén hamarosan egymásnak feszülnek a felek. A külpolitikai elemző arról beszélt, hogy a tárgyalásokon kinek erősebb a tárgyalási pozíciója, és hogy kiléphetnek-e a skótok.
2019.12.30. 06:00

Egészen mást hozott a brexitvergődés, mint amitől mindenki tartott

A Bruxinfo elemzője szerint a nehézkes brexitfolyamat inkább erősítette, mint gyengítette a bennmaradó uniós tagállamok Európa-pártiságát. Az Egyesült Királyság 5 hét múlva lép ki a közösségből. Fóris György az InfoRádiónak azt mondta: a 2019-es EP-választások magas részvételi aránya pedig inkább azt mutatja, szinte mindegyik országban ideges és feszült a politikai környezet.
2019.12.19. 20:42

Gőzerővel zajlik a felkészülés a történelemben eddig egyedülálló tárgyalásokra

Az uniós állampolgárok csak 2021-től érezhetik azt a változást, hogy az Egyesült Királyság kilép a közösségből január végén – mondta az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában a Bruxinfo elemzője. Fóris György hozzátette: Brüsszelben most szerveződik az a csapat, amely Londonnal február elseje után elkezdi a kereskedelmi kapcsolatokról szóló tárgyalásokat.
2019.12.17. 09:33

Iain Lindsay: magyar szempontból nincs változás, legalábbis egyelőre

Egyetlen magyar munkavállalónak vagy diáknak sem kell elhagynia az Egyesült Királyság területét január 31-én, amikor a britek – most már szinte biztosan – hivatalosan is kilépnek az Európai Unióból – nyilatkozta az InfoRádiónak Iain Lindsay nagykövet.
2019.12.13. 12:02

Itt a nagy kérdés: átalakulást hoz-e Johnson masszív győzelme a brit politikában?

„A nép kormányának” nevezte hamarosan felálló, kabinetjét a meglepően nagy többséggel újraválasztott Boris Johnson brit miniszterelnök. Elemzők szerint a konzervatívok a brexitről szóló, világos üzenettel nyertek, míg a rivális Munkáspárt túl sokat ígért és ködösített az EU-kilépéssel kapcsolatban
2019.12.13. 10:42

Boris Johnson: Minden további nélkül kilépünk

Több mint három évtizede példátlan mértékű győzelmet aratott a kormányzó brit Konzervatív Párt a csütörtöki előre hozott parlamenti választáson az immár csaknem végleges pénteki adatok szerint. Boris Johnsonnak a brexittel is könnyebb dolga lesz, mert "kiszabadult" az ERG fogságából.
2019.11.01. 17:10

A főbrexiter szövetséget ajánl Boris Johnsonnak

Választási szövetséget ajánlott pénteken Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnöknek Nigel Farage, a legradikálisabb EU-ellenes brit politikai erő, a Brexit Párt vezetője, de ennek fejében a brit EU-tagság megszűnésének feltételeit rögzítő megállapodás elvetését követelte.
2019.10.29. 09:38

Egy jogi kiskapu révén jöhet kedden fordulat a brexit ügyében

Nem sikerült elfogadtatni a londoni alsóházban az előre hozott parlamenti választásokról beterjesztett kormányzati kezdeményezést, mivel a tegnap esti szavazáson nem gyűlt össze az ehhez szükséges kétharmados többség. A választásról azonban akár már ma újra dönthetnek – mondta az InfoRádiónak a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018