INFORÁDIÓ
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma

egyesült királyság

2021.05.08. 21:43

Skót miniszterelnök: többségben a függetlenségpárti erők a skót parlamentben

A skót választók a függetlenségpárti erőket juttatták többséghez a skóciai parlamentben - mondta szombat este, a csütörtöki skóciai parlamenti választások egyelőre nem hivatalos eredményét összegezve Nicola Sturgeon skót miniszterelnök. Hangsúlyozta: a demokrácia alapelvei diktálják ezek után, hogy a skót nép maga dönthessen saját jövőjéről a koronavírus-válság múltával.
2021.05.08. 08:32

Előretörtek a konzervatívok az Egyesült Királyságban

Rendkívül biztatónak nevezte pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök az Egyesült Királyságban tartott helyi választások előzetes eredményeit, amelyek azt mutatják, hogy a kormányon lévő Konzervatív Párt több kerületet is megszerzett a Munkáspárttól.
2021.05.06. 11:15

Három választás torlódott össze az Egyesült Királyságban

Választási nagyüzem van az Egyesült Királyságban: Skóciában és Walesben parlamenti, Angliában helyhatósági választást tartanak. A skót szavazás tétje nagy, hiszen ha a jelenlegi kormányzó párt ismét többséget szerez, az új lendületet adhat a függetlenségi népszavazásnak. Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense magyarázta el a részleteket.
2021.04.06. 19:40

Boris Johnson és az angolok a jövő héten már kerthelyiségben söröznek

Biztató és óvatos üzeneteket is küldözget a brit kormány az angliai karantén oldásáról. A brit országrészben a jövő héten nyitnak az üzletek, a fodrászok és a kerthelyiségek. Bár a menetrend változatlan, Boris Johnson miniszterelnök szerint „messze még a normális élet”.
2021.01.18. 08:34

Mától nem sétagalopp egy nagy-britanniai utazás

A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden országból megszüntette a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba. Ezzel egy időben érvénybe lépett az a rendelkezés is, amelynek értelmében csak negatív koronavírus-teszt felmutatásával lehet belépni az országba.
2021.01.05. 08:48

Anglia bezár, de a Premier League nem

Boris Johnson brit miniszterelnök egész Angliára zárlatot rendelt el az új koronavírus-mutáns gyors terjedésének megfékezéséért, de a profi sportok nem állnak le.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018