INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

egyesült Államok

2020.06.28. 09:16

Halálos lövöldözés egy amerikai tüntetésen

Egy ember meghalt, egy másik pedig megsebesült szombat este a Kentucky állambeli Louisville-ben, a Jefferson Square Parkban, ahol rendszeresen tüntetéseket tartanak, amióta márciusban rendőrök megöltek a városban egy fekete nőt.
2020.06.26. 16:03

Koronavírus: amerikai hátraarchoz vezetett a lendületes nyitás

Durván megugrott a koronavírus-fertőzések száma az Egyesült Államokban, ahol több helyen bizakodóan fogadták a gazdaság újranyitását. Texas államban különösen súlyos a helyzet, egyes helyeken kórházi férőhelyhiány van kialakulóban.
2020.06.25. 09:25

Újabb nehézséggel néz szembe a WikiLeaks alapítója

Az amerikai kormányzat bővítette a vádpontokat a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója, Julian Assange ellen – jelentette be szerda esti közleményében az amerikai igazságügyi minisztérium.
2020.06.24. 17:44

Európának üzent Donald Trump

A repülőgépgyártókkal kapcsolatos vita részeként az Egyesült Államok felülvizsgálja az Európai Unióból importált áruk vámtarifáit, és fontolgatja bizonyos termékek esetében a vámok megváltoztatását - derült ki az Egyesült Államok kereskedelmi főképviselőjének hivatala által kedden közzétett feljegyzésből.
2020.06.23. 21:24

Koronavírus: kellemetlen hírek az Egyesült Államokból

Az Egyesült Államokban "zavarba ejtő mértékben" nő a koronavírus-fertőzöttek száma - jelentette ki Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet igazgatója kedden a képviselőházban tartott meghallgatáson.
2020.06.23. 19:15

Trump: a "rendőrmentes övezetben" anarchisták tüntetnek

A szövetségi kormányzat kész segítséget nyújtani a rend helyreállításához Seattle-ben - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök kedden délelőtt újságíróknak a Fehér Ház kertjében, mielőtt Arizonába indult.
2020.06.20. 20:25

Magyarics Tamás: óvatosan kell kezelni Donald Trump volt tanácsadójának botránykönyvét

Nagy port kavart az Egyesült Államokban John Bolton tanácsadó megjelenés előtt álló könyve, amelyben a volt amerikai nemzetbiztonsági egyebek mellett azt állítja: az amerikai elnök arra kérte a kínai államfőt tavaly júniusban, hogy segítsen neki újraválasztatásában. Donald Trump szerint John Bolton könyve hazugságokra és hamis történetekre épül. Az InfoRádiónak nyilatkozó külpolitikai szakértő szerint erős a gyanú, hogy a tanácsadót nem az erkölcsi igazságtétel, hanem valójában az anyagi haszonszerzés motiválja.
2020.06.17. 06:56

Aláírta a rendőrségi reformokat Trump

Óvatos változásokat vezetett be Donald Trump amerikai elnök, válaszul azokra a hetek óta tartó tiltakozásokra, amelyeket az afroamerikai Georg Floyd brutális rendőrségi intézkedés miatti halála váltott ki.
2020.06.16. 17:59

Kis-Benedek József: Trump rendelete kísérlet Amerika lecsillapítására

Rendőrségi reformot célzó elnöki rendeletet készít elő Donald Trump. Az amerikai elnök bejelentése szerint a rendelet a szigorúbb szakmai normákra készteti majd a hatóságokat. A tervezett intézkedésről és annak várható hatásairól az InfoRádió Kis-Benedek Józsefet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanárát kérdezte.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018