INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

egeresi zoltán

2020.02.18. 18:44

Törökország átrajzolta a határvonalakat a Földközi-tengeren

A Földközi-tenger keleti országai összefogtak a tengeri gázmezők kiaknázására, a kimaradt Törökország pedig tengeri területeket szerzett magának – mondta el az InfoRádiónak a Kelet-Mediterráneum helyzetét ismertetve Egeresi Zoltán külpolitikai szakértő.
2019.11.08. 12:40

Egeresi Zoltán a magyar–török viszonyról: a jövőt árazzuk

Tíz megállapodást írt alá Magyarország és Törökország csütörtökön, a török elnök látogatásakor. A két ország vezetői ambiciózus közös politikai és gazdasági célokat fogalmaztak meg. Az együttműködést Egeresi Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa, Törökország-szakértő értékelte az InfoRádióban.
2019.01.10. 16:49

Egeresi Zoltán: van mit mutatnia Törökországnak a hadiipar terén

A törökökkel kötött politikai, diplomáciai és üzleti alkuk sorozata után dönthetett úgy Donald Trump amerikai elnök, hogy bejelenti a szíriai csapatkivonást - vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Egeresi Zoltán Törökország-kutató. A török hadsereg egyelőre viszont csak létszámában a NATO-országok második legnagyobbja.
2018.10.10. 15:00

Egeresi Zoltán: a török elit szövetségest lát Magyarországban

Még nem látni pontosan, miként valósulhat meg az Orbán Viktor által szorgalmazott hadiipari együttműködés Törökország és Magyarország között – mondta Egeresi Zoltán Törökország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
2018.08.17. 12:30

Egeresi Zoltán: diplomáciai offenzívával védik piacukat a törökök

Helyreállíthatja a Törökország iránti nemzetközi bizalmat, hogy a katari emír 15 milliárd dolláros befektetést ígért az országnak a török államfővel szervezett ankarai találkozóján – vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Egeresi Zoltán Törökország-kutató.
2017.08.23. 10:49

Egeresi Zoltán: Lehetőséget lát a szíriai menekültekben a török vezetés

Részint azért nem zsarolja már Törökország az Európai Uniót a felek közötti menekültügyi megállapodás felrúgásával, mert lehetőségként tekint a hárommillió szíriai menekültre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa. A Törökország-kutató hozzátette: nem engedheti meg magának az ország, hogy gazdaságilag konfrontálódjon különböző szomszédaival.
2017.01.18. 11:31

Baranyi-Egeresi: Nem fair, de ez mindkét fél érdeke

Bár borzasztóan lassú és nem is biztos, hogy eredményes lesz Törökország uniós csatlakozási folyamata, a tárgyalások fenntartása mindkét fél érdeke - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Baranyi Tamás, az Antall József Tudásközpont kutatás vezetője és Egeresi Zoltán a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója.
2016.08.16. 16:45

Egeresi Zoltán: Törökország nemzetközi befolyásra hajt

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa szerint Ankara a külvilág felé is demonstrált a legfelsőbb szintű orosz-török tárgyalással. Egeresi Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: Putyin és Erdogan jelentős gazdasági megállapodásokat kötött.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018