INFORÁDIÓ
2021. április 22. csütörtök
Csilla, Noémi

digitális oktatás

2021.03.29. 17:30

Horváth Péter: normális, biztonságos munkavégzés csak az oltással lesz lehetséges

Megkezdődik a héten a már regisztrált pedagógusok oltása, a többieknek hétfő éjfélig lehet regisztrálni, hogy időben megkapják a vakcinát. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke az InfoRádiónak azt mondta: megnőtt az oltási kedv, a pedagógusok átérzik a védőoltások szerepének fontosságát. Arról is beszélt, hogy számos nehézséget, veszélyt és megoldhatatlan helyzetet hozott magával a digitális oktatás.
2021.03.12. 20:05

Digitális oktatás: „nyugodjon meg mindenki, és gyakoroljunk”

Hétfő óta ismét digitális oktatásra állt át minden magyar oktatási intézmény. A Telenor HiperSuli programjának szakmai vezetője szerint az elmúlt egy év tapasztalatai segítik a hatékony távolléti oktatást. Az InfoRádiónak nyilatkozó egészségfejlesztő szakpszichológus szerint a jelenlegi helyzet a gyerekek és a szülők alkalmazkodóképességét is próbára teszi, de van megoldás.
2021.03.04. 15:02

Itt van, mi vár az általános iskolásokra

Az óvodákat és az általános iskolákat március 8-tól április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárják. A digitális oktatás nagy terhet jelent majd.
2021.01.25. 17:11

Horváth Péter: jó lenne, ha a pedagógusok előrébb kerülnének az oltási tervben

A társadalomnak és a gazdaságnak is szüksége van arra, hogy az iskolák működjenek, ezért jó lenne mielőbb beoltani a pedagógusokat – mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója beszélt arról is, hogyan lehet most felkészülni az érettségire, miként lehetett lezárni az első félévet, és hogy miért vett részt egyre kevesebb pedagógus az országos tesztelésen.
2021.01.15. 16:58

Újabb hátraarc: marad a távoktatás Szlovákiában

Szlovákiában nagyon súlyos a járványhelyzet, ezért a szakértőkkel átértékeltük az eredeti tervet, és egyetértettünk abban, hogy egy ideig még minden marad a régiben – mondta Branislav Gröhling, az oktatási tárca vezetője.
2021.01.09. 14:07

Kimaradtak a digitális oktatásból, de leküzdötték a hátrányt

Sikeresen zárult az év végén a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON Hungária Csoport közös programja, amelynek célja a digitális oktatásból tavasszal kimaradt gyerekek felzárkóztatása volt. A csaknem fél éven át tartó Kapaszkodó 2.0 programsorozat különböző állomásain több száz gyerek vett részt, és a megszerzett tapasztalatok alapján a segélyszervezet szakértői egy új oktatási módszertant dolgoztak ki. A gyerekek fejlesztését nyári táborokban kezdték, az őszi–téli időszakban tanulóműhelyekben folytatták, a felzárkóztatást élménynapok egészítették ki.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018