INFORÁDIÓ
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente

csiki varga tamás

2021.04.27. 13:15

Joe Bidennek nagy siker, Afganisztánnak a vég?

Az Egyesült Államok elnöke politikai döntést hozott, amikor április 14-én bejelentette az amerikai katonai erők kivonását Afganisztánból, ami lépéskényszert teremtett NATO szövetségesei számára is, a kivonulás azonban nem jelent stratégiai meglepetést – mondta az InfoRádiónak Csiki Varga Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének munkatársa.
2021.03.27. 15:22

Szakértő: a NATO-n belül is törést okoz a pandémia

A következő években a NATO-nak a stratégiai szolidaritás erősítésével újra kell definiálnia a közös nevezőket a fenyegetettség és a védelmi célok tekintetében – mondta az Inforádiónak Csiki Varga Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének munkatársa.
2021.02.06. 07:30

Katonai szakértő: mindenképp reagálni kellett Oroszország agresszív lépésére

A magyar haderő fejlesztésének legfontosabb célja, hogy a magyar kormány teljesítse a NATO elvárásait és emellett a térség geopolitikai folyamatai, különösen az oroszok ukrajnai beavatkozása nyomán védelmet biztosítson a magyar államnak és a NATO-tagok számára – vélekedett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont munkatársa.
2021.01.28. 07:52

Markánsan megváltozott az amerikai katonai jelenlét világszerte

Az eddigi amerikai katonai jelenlét stratégiáján várhatóan a Biden-adminisztráció sem fog változtatni, mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének munkatársa. Csíki Varga Tamás emlékeztetett, az elmúlt 10 évben az Egyesült Államok jelentősen csökkentette a külföldön állomásozó katonái számát, a katonai jelenlét hangsúlya pedig az indiai–csendes óceáni térségbe került.
2020.11.22. 18:20

Szakértő a brit fegyverkezésről: az is nagy szó, ha megállítják a lecsúszást

A hidegháború óta példátlan mértékben emeli védelmi kiadásait a brit kormány. A következő négy évre – esztendőnként – 10 százalékkal növelték a területre szánt összeget, amely így mintegy 44 milliárd font, vagyis majdnem 18 ezer milliárd forint lesz. Ezzel pedig a szigetország védelmi költései lesznek Európában a legmagasabbak. A Stratégiai Védelmi Kutatóintézet munkatársa szerint a legtöbb pénz az elmaradások pótlására megy majd el.
2019.01.02. 19:31

Magyarországnak nem kellenek brazil és kínai fegyverek

Bár számos új szereplő jelent meg a nemzetközi fegyverkereskedelemben, Magyarország kitart a hagyományos, európai fegyvergyártó vállalatoknál - nyilatkozta az InfoRádiónak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem stratégiai védelmi kutatóközpont munkatársa, Csiki Varga Tamás.
2018.07.13. 11:27

Szakértők: az EU megosztására törekszik Donald Trump

Donald Trump célja megosztani az Európai Uniót, mert gazdasági versenytársként tekint rá, ám a mögötte álló adminisztrációnak nem ez a célja – vélik az InfoRádió által megkérdezett szakértők. Tálas Péter és Csiki Varga Tamás nem hisz abban, hogy létrejöhet egy közös európai hadsereg.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018