INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

bugár béla

2020.06.02. 09:19

Teljes megújulást és pragmatikus együttműködést hirdet a Híd új elnöke

Új elnököt és új vezetést választott a szlovák parlamentből a február 29-én tartott választás alkalmával kibukó Híd párt, amely az elmúlt négy évben még kormánypozícióban képviselhette a szlovákiai magyarok és a Szlovákiában élő nemzeti kisebbségek érdekeit. A Híd új elnöke Sólymos László lett, aki szeretné megreformálni a pártot.
2020.03.01. 13:40

Nem lesz magyar képviselet a szlovák parlamentben

Teljes összefogást sürgetnek a szlovákiai magyar erők azok után, hogy egyik párt sem jutott be a törvényhozás a szombati választáson. Kiderült az is, hogy a magyar lakta területeken alacsony volt a részvétel.
2020.03.01. 10:06

Hátralép Bugár Béla

Lemond pártelnöki posztjáról Bugár Béla, miután a Híd-Most nem jutott be a pozsonyi törvényhozásba.
2020.02.20. 20:32

Már nem kér Bugár pártjából a szlovák kormány

Bugár Béla, a Most-Híd szlovák-magyar párt elnöke bejelentette: a választások után nem lép újra koalícióra jelenlegi koalíciós partnerével az Irány - Szociáldemokráciával (Smer-SD), sem pedig a radikális Kotleba - Mi Szlovákiánk Néppárttal. Robert Fico, az Irány elnöke reagálásában azt üzente Bugárnak, hogy már most sem számolnak pártjával.
2019.11.29. 10:09

Átléptek az elmúlt 10 év árnyékain a szlovákiai magyar pártok

Szerda délben az MKP pozsonyi székházában aláírta a parlamenti választás előtti együttműködésre vonatkozó megállapodást az MKP, a Magyar Fórum és az Összefogás. A politikai tömörülések a Magyar Közösségi Összefogás nevű választási párt listáján mérettetik meg magukat. Az MKP elnöke történelmi lépésnek nevezte az egyezséget. A Bugár Béla vezette Híd nincs szövetségre lépett szlovákiai magyar pártok között.
2019.07.13. 19:05

Csak a koalíció jöhet szóba a Híd és az MKP között

Szlovákiában tárgyalóasztalhoz ültek egymással a koalíciós Híd és a parlamenten kívüli MKP küldöttei, hogy megvitassák a jövő évi parlamenti választások előtti összefogás lehetőségét. Megegyeztek, hogy nem hoznak létre közös választási pártot, és nem fogják közös listaként használni a Híd jelöltlistáját. Jelenleg a koalíciós indulás lehetősége tűnik a legvalószínűbb megoldásnak.
2019.06.24. 18:27

Vegyesen fogadták Bugár Béla ajánlatát

Bugár Béla, a Híd elnöke a hétvégén bejelentette, ha pártja nem jut be a jövő évi választások során a szlovák parlamentbe, lemond a pártelnöki tisztségről. Az Országos Tanács ülésén elhangzott, listás helyeket ajánlanak fel azon pártok számára, amelyekkel meg tudnak egyezni az együttműködésről.
2019.06.03. 20:38

Hogyan folytatja a Híd a sikertelen EP-választás után?

Nem lesz változás az Híd élén. A szlovák kormánypártok legkisebbike csupán 2,6 százalékos eredményt ért el az európai parlamenti választásokon, ami eldöntötte, hogy a pártnak nem lesz képviselője Brüsszelben. Szombaton összeült a Híd elnöksége, hogy kiértékeljék a sikertelen választási eredményt, és felmérjék az MKP-val való együttműködés lehetőségeit. Az elnökség döntést is hozott: Bugár Béla továbbra is pártelnök marad.
2019.04.10. 17:45

Szarka László: tragikus következményei lesznek, ha nem jut magyar a szlovák parlamentbe

A történész szerint strukturális jellegű ellentét van a szlovákiai Most-Híd és a Magyar Koalíció Pártja között. A Szlovákia-szakértő szerint a heves vita a parlamentbe jutást is veszélyezteti. A nemrég megválasztott államfőről, Zuzana Caputováról azt mondta, nincs politikai hátországa, győzelme a civilekének tekinthető.
2019.02.01. 19:57

Eldőlt, 15-en indulhatnak a szlovák elnökválasztáson

A jelentkezését benyújtó tizennyolc személy közül tizenöt államfőjelöltségét hagyta jóvá a pozsonyi törvényhozás elnöke, Andrej Danko pénteken, rájuk lehet majd szavazni az ötödik közvetlen szlovák elnökválasztás első körében, március 16-án.
2018.11.30. 20:25

Viharfelhők a pozsonyi kormánykoalíció egén

Krízishez vezethetnek a Szlovák Nemzeti Párt és a Híd kiújult vitái. Andrej Danko házelnök nyilatkozatban mérsékelné a Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni EP-szankciójat, míg Bugár Béláék ezt a koalíciós szerződés megsértésének tartanák.
2018.03.26. 19:23

Még nem állt helyre a nyugalom Szlovákiában

A szlovák parlament hétfőn éjszakába nyúlóan is folytatta a vitát a kormány programnyilatkozatáról, miközben a törvényhozás épületénél tüntetők tiltakoztak az új kormány ellen. Az elégedetlenkedők a tüntetések folytatásáról, az újságírók a korrupciós ügyek feltárásának folytatásáról beszéltek.
2018.03.19. 17:00

Még több poszt bizonytalan az új szlovák kormányban

Folynak a koalíciós tárgyalások a szlovák kormány átalakításáról. Peter Pellegrini, akit Andrej Kiska köztársasági elnök a múlt héten bízott meg a kormányalakítással, hétfőn találkozott Andrej Dankóval, a Szlovák Nemzeti Párt elnökével és Bugár Bélával, a Híd elnökével.
2018.03.13. 15:53

Újra őrizetben Kuciak utolsó cikkének egyik főszereplője

A szlovák rendőrség európai elfogatóparancs alapján őrizetbe vett kedden 17 személyt, köztük ismételten azt az Antonino Vadalát, akit a nemrég meggyilkolt tényfeltáró újságíró, Ján Kuciak többször említett utolsó cikkében - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
2018.03.13. 06:47

Előrehozott választásokat akar Bugár Béla

Késő éjszakába nyúló maratoni tárgyalásokat követően sem dőlt el, mi lesz a szlovák kormánykoalíció sorsa. Bugár Béla, a Híd elnöke nem sokkal éjfél előtt állt a kamerák elé, hogy közölje, pártja egyelőre nem lép ki a koalícióból, hanem előrehozott választásokat akar, s erről tárgyal majd a partnereivel. A párton belül komoly nézetkülönbség van a magyar és szlovák tagok között.
2018.03.02. 15:07

Bugár Béla: a belügyminiszternek mennie kell

„Robert Kaliňák belügyminiszternek le kellene mondania“ – jelentette ki Bugár Béla, a szlovák parlament alelnöke, a kormánypárti Híd vezetője, ám azt gondolja, a kormányt nem kellene beáldozni a Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya meggyilkolása okán kirobbant botrány miatt. A rendkívül feszült belpolitikai helyzet megoldását a Smertől várja, s ha Robert Fico miniszterelnök pártja a jövő heti koalíciós tanácsig nem meneszti a belügyminisztert, a Híd reagálni és lépni fog. Már csak az a kérdés, hogy mit.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018