INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

budapesti békéltető testület

2019.07.06. 12:42

Volt dolga bőven a békéltető testületnek

Az első fél év tapasztalata, hogy szükséges a vállalkozások felkészítése a 21. századi fogyasztóvédelemre - közölte a Budapesti Békéltető Testület (BBT).
2019.06.15. 13:42

Ezt érdemes tudnia, ha klímaberendezés vásárlására készül

A megfelelő klímaberendezés beszerzése alapos körültekintést és odafigyelést igényel - hangsúlyozta a Budapesti Békéltető Testület elnöke. Baranovszky György az InfoRádióban elmondta, vásárlás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni, nemcsak a készülékekről, hanem a jogokról is és a kötelezettségekről is.
2019.03.09. 08:00

Ömlenek a megkeresések a békéltető testülethez

Az utazással, a postával, a parkolással és az internetes vásárlással kapcsolatban érkezett a legtöbb panasz 2018-ban a Budapesti Békéltető Testülethez - mondta el az InfoRádióban Baranovszky György elnök.
2019.02.10. 09:50

Megmutatjuk, hogyan kerülje el a kuponos akciók csapdáit

Sokat spórolhatunk a webáruházak tél végi akciós ajánlatain, gomba módra szaporodnak a kuponos cégek és gyűjtőoldalak, amelyek több ilyen jellegű vállalkozás ajánlatait gyűjtik össze. Mire figyeljünk a kuponos akciós vásárlások során?
2018.09.16. 20:25

Mérőóra cseréje lesz? Ezekre a tanácsokra nem árt odafigyelni!

Az egyes közüzemi mérőórák cseréjének a fogyasztók rendszerint nem tulajdonítanak nagy jelentőséget, pedig ha nem járnak el körültekintően, adott esetben több százezer forintos büntetést kaphatnak - hangsúlyozta a Budapesti Békéltető Testület hivatalvezetője.
2018.04.19. 12:20

Fontos információk a fizetős parkolásról - minden autóst érint

A Budapesti Békéltető Testület gyakran találkozik olyan esetekkel, amelyekből jól látszik, hogy a fogyasztók nincsenek teljesen tisztában a parkolási szabályokkal. Épp ezért ajánlással segíti az autósokat, mire figyeljenek a büntetés elkerülése érdekében, vagy pedig, ha már a pótdíjazás megtörtént.
2018.03.03. 19:42

Ez a megoldás, ha utazáskor probléma adódik

Súlyos károktól mentesülhetünk, ha utasbiztosítást kötünk – hangsúlyozta az InfoRádiónak a Budapesti Békéltető Testület utazási ügyek munkacsoportjának vezetője. Molnár Judit szerint amennyiben utazási irodára bízzuk a külföldi utunk szervezését, úgy mindenképpen csak jogszerűen működő cég szolgáltatásait vegyük igénybe.
2017.08.12. 15:45

Visszajár a pénz, ha szoftvervásárlás után meggondoljuk magunkat?

Csak akkor állhat el az üzlettől a fogyasztó, ha fizikai adattárolón vásárolta a szoftvert vagy az alkalmazást, és még nem bontotta ki azt – közölte a Budapesti Békéltető Testület hivatalvezetője. Kóródy Dávid szerint a gyártóknak minden esetben figyelmeztetniük kell a vevőt, hogy a letöltés útján megvásárolt alkalmazásoktól nem állhatnak el utólag.
2017.02.03. 06:03

Az internetes társkeresés buktatói: mikre kell figyelni?

Többnyire a fogyasztói figyelmetlenség okozza, hogy egyre több a panasz az internetes társkeresők szolgáltatásaira - magyarázza a Budapesti Békéltető Testület szóvivője. Kolyvek Antónia kifejtette: nem a szolgáltatók adatkezelése okoz zavart, hanem az, hogy a panaszosok több esetben nem tájékozódnak az általuk elfogadott üzletszabályzatról.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018