INFORÁDIÓ 
2021. január 23. szombat
Rajmund, Zelma

budai vár

2020.10.13. 17:41

Hajdani pompájában tündökölhet a budavári Lovarda

A IV. Károly koronázásának napján használt hátas és Horthy Miklós kedvenc lova is az új királyi Lovardában pihent, amelyet a szintén nagy lovas hírében álló Ferenc József magyar király, osztrák császár kérésére építettek és adtak át 1902-ben. A II. világháborúban súlyosan megsérült és a kommunista rendszerben földig rombolt Lovarda épülete már újjáépült a Nemzeti Hauszmann Program keretében, és pontosan úgy néz ki, ahogy Hauszmann Alajos, a Budavári Palota építője megálmodta még a 19. század végén. A csodálatos épület multifunkcionális rendezvényközpontként született újjá, és 2021 második felében a nagyközönség is birtokba veheti.
2020.09.02. 16:32

Újra csobog a Mátyás kútja a budai Várban

Strobl Alajos lenyűgöző alkotása, a legismertebb magyar királynak emléket állító Mátyás kútja a reneszánsz udvari élet egyik kedvelt jelenetét, Mátyás király vadászatát jeleníti meg.
2020.02.11. 09:36

A Miniszterelnökség megnyugtatja az UNESCO-t a budai Vár ügyében

Magyarország határidőre, az UNESCO által rögzített tartalmi és formai követelményeknek megfelelően elkészítette a budapesti világörökségi helyszín állapotmegőrzési jelentését, amelyben egyebek mellett tisztázták a budai Vár rekonstrukcióját érintő bizottsági kérdéseket is, így várhatóan nem lesz szükség e beruházások módosítására - írta a Magyar Nemzet kedden a Miniszterelnökségtől kapott tájékoztatás alapján.
2020.01.28. 13:05

Elveszettnek hitt szobrok kerültek elő a budai Várban

A Halászbástya második világháborúban megsérült és elveszettnek hitt két szobra, valamint számos további épületmaradvány került elő a budai Várban, a Dísz tér 2. alatti egykori Külügyminisztérium pincéjének feltárásakor a Nemzeti Hauszmann Program során végzett munkálatok során.
2019.12.23. 19:32

Veszélyes helyzetet okozott a Várban a vihar

Megbontotta a szél a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal előtti állványzatot az I. kerületben - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.
2019.09.17. 20:21

Logodi utcai omlás: "amennyiben közvetlen életveszély van..."

Egyelőre nem mondható ki, hogy veszélyben a környék lakossága - közölte a Logodi utcai támfalomlással kapcsolatban az I. kerületi polgármester. Az InfoRádióban egy "szabálytalan és engedély nélküli kivitelezési munkáról" is beszélt az omlás okai között.
2019.08.16. 14:47

Jobbnál jobb programok közül válogathatunk az ünnepi hétvégén

Több napos programsorozattal várják országszerte a családokat az augusztus 20-i hosszú hétvégén. A fővárosban Mesterségek Ünnepe és Magyar Ízek Utcája, Debrecenben Virágkarnevál lesz, Sopronban pedig a Páneurópai Piknik 30. évfordulójára is emlékeznek.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018