INFORÁDIÓ 
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia

brüsszeli hét

2020.04.10. 19:27

Nagy változást hozhat a járvány az unió életébe

A Bruxinfo elemzője szerint a járvány elvonulása után a közegészségügyi feladatok terén is szorosabb együttműködés lehet az uniós tagállamok között. Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: miután az egészségügy kérdése nemzetállami ügy, ezért nem látni most központi fellépést.
2020.03.25. 17:54

Szakértő: vége az EU-ban a titkos alkuk világának

Videokonferenciázásra álltak át az uniós állam- és kormányfők, valamint az illetékes miniszterek. Pótolja-e a virtuális kapcsolat a személyes találkozókat? Fóris György boncolgatta a kérdést az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában.
2020.02.12. 08:00

Szakértő: Várhelyi Olivér biztossága alatt létrejöhet a "félig" EU-tagság

A szomszédságpolitikai és bővítési biztos szerint az Európai Bizottság célja, hogy felgyorsítsa és dinamikussá tegye a nyugat-balkáni bővítés folyamatát. Fóris György, a Bruxinfo elemzője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában azt mondta: Várhelyi Olivér elképzelései alapján akár létrejöhet egy féltagsági státusz is.
2019.12.19. 20:42

Gőzerővel zajlik a felkészülés a történelemben eddig egyedülálló tárgyalásokra

Az uniós állampolgárok csak 2021-től érezhetik azt a változást, hogy az Egyesült Királyság kilép a közösségből január végén – mondta az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában a Bruxinfo elemzője. Fóris György hozzátette: Brüsszelben most szerveződik az a csapat, amely Londonnal február elseje után elkezdi a kereskedelmi kapcsolatokról szóló tárgyalásokat.
2019.12.05. 12:58

Súlyos érvágás Közép- és Kelet-Európának, von der Leyen is bosszús

Már az Európai Bizottság új elnöke is bírálja a finn elnökség 2021 és 2028 közötti időszakra vonatkozó költségvetési tervezetét, amely drasztikus kiadáscsökkentéseket tartalmaz. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: az eddig a közép-kelet-európai országoknak fizetett fejlesztési források a déli államokhoz kerülnének.
2019.10.24. 10:31

EU: lenyelni vagy kiköpni az orosz pirulát?

Miközben az uniós vezetőket is már napi szinten lefoglalja a brexit, az EU-nak egy sor más külgazdasági kihívással meg kellene birkóznia. Fóris György, a Bruxinfo elemzője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában beszélt a kínai és orosz kapcsolatokról is.
2019.10.10. 08:13

Elemző: kemény brexit jöhet, mert így nyerhet választást Boris Johnson

A Bruxinfo elemzője szerint mind a brit, mind az uniós oldalon a politikai kármentést tartják a legfontosabbnak a brexittel összefüggésben. Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában azt mondta: Boris Johnson miniszterelnök előre hozott parlamenti választásra játszik.
2019.09.05. 06:00

Szivárognak a nevek Ursula von der Leyen bizottságából

Alakul az új Európai Bizottság biztosjelöltjeinek névsora, amelyet hivatalosan a jövő hét első felében hoznak nyilvánosságra. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában már többjüket meg is nevezte.
2019.08.21. 06:00

A Juncker-féle Európai Bizottságnak kell még bajlódnia a brexittel

Augusztus 26-án lejár a tagállamok számára a határidő, hogy tagot delegáljanak az Ursula von der Leyen vezette, november elején megalakuló Európai Bizottságba. Szeptemberben kezdődhetnek a jelöltek parlamenti meghallgatásai. A részleteket Fóris György, a Bruxinfo brüsszeli irodaigazgatója mondta el az InfoRádióban.
2019.07.18. 13:27

Ursula von der Leyen jövője egyáltalán nincs megpecsételve

A Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója szerint semmire nem kötelezi az Európai Bizottság új elnökét az, hogy kik támogatták kedd esti megválasztását az Európai Parlamentben. Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: alkalmi szövetségek jönnek létre különböző ügyek mentén.
2019.06.26. 11:41

Gyévai Zoltán: Manfred Weber gyengült, de még nem bukott el

Még maradt esélye Manfred Webernek, hogy az Európai Bizottság elnöke legyen, de az Európai Néppártnak ezekben a napokban alternatív jelölteken is gondolkodnia kell - mondta Gyévai Zoltán, a BruxInfo uniós szakportál főszerkesztője.
2019.01.30. 10:56

Európai Parlament: napirenden a magyar túlóratörvény és a CEU

Szerdán ismét Magyarországról vitáznak az Európai Parlamentben, leginkább jogállami kérdésekben. Gyévai Zoltán, a BruxInfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában azt mondta: a három legfontosabb uniós intézmény Budapesttel és Varsóval foglalkozik a legtöbbet.
2018.10.24. 18:10

Eddig tűrte az unió az olasz kormány "stiklijeit"

Gyévai Zoltán, a Bruxinfo főszerkesztője szerint most már "oda kellett sóznia" az Európai Bizottságnak, tanulva a görög példából. Olaszország költségvetése nem belügy, adóssághegyei az eurón keresztül az egész kontinenst érintik.
2018.04.17. 20:17

Gyévai Zoltán: Macron nem a migráció prófétája

A francia államfő szerint Európa közös identitása az alapjogok és az emberi jogok tiszteletben tartására épülő liberális demokrácián alapul. Emmanuel Macron az Európai Parlament plenáris ülésén elmondott beszéde apropóján a Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: a politikai vélekedés ellenére a migráció ügyében nincs nagy távolság a francia és a magyar álláspont között.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018