INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

bomba a dunában

2018.07.05. 11:47

Kiemelték a dunai bombát - íme a friss információk a tűzszerészektől

Kiemelték, azonosították és hatástalanították a Dunában, a budapesti Erzsébet hídnál talált második világháborús robbanótestet. A hetven éve a vízben lévő bomba miatt az Erzsébet híd környékét lezárták és kiürítették - a korlátozásokat hamarosan feloldják.
2018.07.05. 10:33

Így emelik ki a dunai bombát - fotók a helyszínről

Csütörtökön fél tizenegykor még nem kezdődött el a bomba kiemelése, de a honvédség tűzszerészeti ezredének kommunikációs tisztje szerint hamarosan megkezdődhet a második világháborús robbanótest kiemelése a budapesti Erzsébet hídnál.
2018.07.05. 08:39

Dunai bomba: elkezdték a robbanótest kiemelését

A tűzszerészek reggel óta folyamatosan merültek, előkészítették a kiemelést, közben a rendőrség lezárta és kiürítette a biztonsági zónát. A bomba megtalálásáról fél tizenkettőkor érkezett hír, felhozták a felszínre.
2018.07.03. 20:09

Szakértő: a bomba most is akkora kárt tud okozni, mintha tegnap készült volna

Nincs jelentősége annak, hogy egy robbanótest hány éve fekszik a folyó mélyén, most is olyan kárt tud okozni, mintha tegnap készült volna – hangsúlyozta az InfoRádió által megkérdezett korábbi tűzszerész. Puza András hozzátette: egy ilyen rombolóbomba egy komplett háztömbben is komoly kárt tud tenni.
2018.07.03. 15:21

Megvan a dunai bomba, de kedden már nem emelik ki

A tűzszerészek találtak egy robbanótestet a Dunában, de annak beazonosítását csak csütörtökön reggel kezdik meg - közölte a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs vezetője.
2018.07.03. 11:51

Búvárok a Dunában: "borzasztó nehéz és elképesztő veszélyes"

Még mindig tart a Dunában, az Erzsébet híd közelében talált világháborús bomba felderítése. Az InfoRádió által megkérdezett búvárszakértő szerint kivételesen nehéz körülmények között keresik a búvárok a bombát, amelyet hasonló formájú sziklákkal is össze lehet keverni. Sopronyi Richárd szerint előfordulhat, hogy ma nem is tudják kiemelni a bombát.
2018.07.03. 10:26

Nincs meg a bomba, az Erzsébet hídnál keresik

A folyóban 9-10 méter mélységben lehet a feltételezett 100 kilós szovjet robbanószerkezet, amelyre az InfoRádió értesülései szerint ipari búvárok bukkantak rá.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018