INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

bogárdi szabó istván

2020.04.11. 07:21

Bogárdi Szabó István: most jön közel hozzánk a húsvét igazi üzenete

Lehet csapásként tekinteni a koronavírus-járványra is, de egy hívő embernek egyben próbatétel is – mondta Bogárdi Szabó István református püspök. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke úgy véli, az egyház megerősödve kerül majd ki ebből a nehéz időszakból, noha személyesen is nehezen viseli az elzártságot, hiányzik neki a gyülekezete, az online istentiszteleteken nem látja a hívők szemét.
2020.03.17. 20:36

Fontos kéréssel fordul a református egyház a gyülekezethez és a lelkipásztorokhoz

A Magyarországi Református Egyház elnöksége azt kéri a gyülekezetektől és a lelkipásztoroktól, hogy további intézkedésig szüneteltessék az istentiszteleteket és minden egyházi alkalmat, és a temetési szertartásokon is csak a szűk család vegyen részt. A reformatus.hu honlapon minden reggel online áhítatot tartanak, vasárnap délelőtt pedig istentiszteletet közvetítenek. Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnöke arra buzdítja a gyülekezetek fiatal tagjait, hogy segítsék az időseket.
2019.11.01. 18:30

"A kérdést nem lehet elkerülni, a halál itt van velünk"

A katolikus és a református hagyományok eltérőek halottak napján, de a felekezetek sok mindent átvettek egymástól – fogalmazott korábban az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.
2019.10.31. 09:12

A reformáció emléknapja a felesleges dolgok félrerakásáról szól

Október 31. a reformáció emléknapja, ez alkalomból délután megemlékezést tartanak a Reformáció parkban. Bogárdi Szabó István református püspök az InfoRádióban ennek kapcsán korábban azt mondta: októberben és az emléknapon a megújító igyekezetet ünneplik.
2019.10.25. 19:00

Bogárdi Szabó István: Mi van ezen szégyellnivalója egy politikusnak?

A reformációra emlékezve a megújító igyekezetet ünnepeljük – fogalmazott Bogárdi Szabó István. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a kereszténységnek a 16. században vissza kellett térnie a lényeghez. A püspök arról is beszélt, szerinte, ha egy politikus keresztyénnek vallja magát, akkor számon is lehet ezt kérni rajta.
2019.09.22. 13:39

Reformátusok: lelkipásztorból is hiány van

Évente 40-50 lelkész végez, ám a református egyház megváltozott feladatai miatt legalább 10-15-tel többre lenne szükség - mondta az InfoRádiónak Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.
2019.04.19. 15:14

Bogárdi-Szabó István: húsvét a halál térdre kényszerítésének a nagy ünnepe

Mégis - így fogalmazza meg húsvét üzenetét Bogárdi-Szabó István református püspök. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke az infoRádió Aréna című műsorában az életet egy futballmérkőzéshez hasonlította, beszélt arról, hogy Isten egy happyender, és elárulta, Kálvin prédikációjának üzenetét politikai kampányszlogenekben hallja vissza. Az interjú szerkesztett, rövidített változata.
2017.12.24. 10:45

Bogárdi Szabó István: az ünnep nem feladat, hanem ajándék

Az ünnep nem feladat, amit el kell végezni, hanem ajándék, amit el kell fogadni, részesedés, amit hagyni kell megtörténni - mondta Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az MTI-nek karácsony alkalmából.
2017.04.16. 12:54

Bogárdi Szabó István: húsvét az üdvösség ígérete

Jézus a forrása az örök üdvösségnek, a szabadulásnak, ennek a beteljesedését ünnepeljük: ez húsvét, az üdvösség ígérete - mondta Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke vasárnap a fővárosi budahegyvidéki református templomban.
2016.12.24. 11:11

Mennyire járja át a lelki forradalom Európát?

A reformáció mindig egy ébredési mozgalom volt a kereszténységen belül. Ez az egyik átfogó kép a mozgalom elmúlt 500 éves történetéből. A közösségi és az egyházi megújításról Bogárdi Szabó István református püspök és Gáncs Péter, a magyarországi evangélikus egyház elnök-püspöke beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
2016.12.24. 09:23

Bogárdi Szabó István: Istennek mindig megesik rajtunk a szíve

Isten és ember története másból sem áll, mint hogy mi elhajlunk a jótól, felmondjuk istengyermekségünket, a Teremtőnek pedig megesik rajtunk a szíve - mondta Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az MTI-nek.
2016.12.24. 08:18

Karácsonyi szentmisék, istentiszteletek

Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői egyaránt tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018