INFORÁDIÓ 
2021. január 28. csütörtök
Karola, Károly

bizalmatlansági szavazás

2020.10.26. 20:07

Bartomeu ragaszkodik a hatalomhoz

A Barcelona levelet küldött Pere Aragonesnak, a katalán kormány megbízott elnökének, amelyben arra kérte őt, hogy függessze fel a bizalmatlansági szavazást Josep Maria Bartomeu és a Barcelona elnöksége ellen. Ez a legújabb fejezet abban a hosszú történetben, amelyben Bartomeu elhatározta, hogy továbbra is hatalmon marad.
2019.10.10. 07:26

Belebukhat a mai napba a román kormány

A kétkamarás román parlament együttes ülésen szavaz a Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök vezette kormány ellen beterjesztett bizalmatlansági indítványról.
2019.05.28. 09:51

Sajátos helyzet: fél éven belül öt kormánya lesz Ausztriának

Az osztrák államfő kedden hivatalosan is felmenti Sebastian Kurz kormányát, miután a kancellár elvesztette a bizalmi szavazást. Ausztriában szeptemberben tartanak előrehozott választást. Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára azt mondta: a választási lehetőségek korlátozottak.
2019.01.15. 21:52

Brexit: bizalmatlansági szavazás dönt a leszavazott Theresa May sorsáról

Kedd este szavazott a brit képviselőház Theresa May miniszterelnök Brexit-tervezetéről. A kormányfő által az Európai Unióval letárgyalt tervezet 432 - 202 arányban szenvedett vereséget, ami a legnagyobb arányú elutasítás a brit parlamentben az 1920-as évek óta. May nem óhajtja feladni a megfelelő kilépési feltételekért folytatott harcát. Az ellenzék a nagyarányú vereség után bizalmatlansági indítványt terjeszt be a kormány ellen, amit már szerdán szavazásra bocsátanak.
2018.06.01. 12:13

Először buktattak meg bizalmatlansági indítvánnyal spanyol kormányt

A spanyol parlament, példátlan lépéssel eltávolította a hatalomból a konzervatív miniszterelnököt. Mariano Rajoy kormányzó néppártja hatalmas korrupciós botrányba keveredett és ezt követően tartottak bizalmi szavazást a törvényhozásban, amit a várakozásoknak megfelelően elbukott. Mostantól a szocialisták kormányoznak.
2017.10.24. 21:54

Megmenekült a portugál kormány

Túlélte a bizalmatlansági szavazást a parlamentben a portugál kormány, amelynek tevékenységét számos bírálat érte az idén több mint száz halálos áldozatot okozó erdőtüzek elleni sikertelen fellépése miatt.
2017.06.20. 13:27

Nem szavaz a kormányváltásra az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nem szavazza meg a bizalmatlansági indítványt, amelyet a politikai támogatás nélkül maradt, de lemondani nem hajlandó Sorin Grindeanu miniszterelnök ellen terjesztett a parlament elé a szociálliberális koalíció - jelentette be kedden Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018