INFORÁDIÓ
2021. április 22. csütörtök
Csilla, Noémi

bizalmatlansági indítvány

2021.04.02. 11:53

Mark Rutténak lépnie kell, komoly üzenetet kapott a parlamenttől

A holland parlament elutasította a Mark Rutte elleni ellenzéki bizalmatlansági indítványt a péntekre virradóra tartott szavazáson, de megrótta az ügyvivő kormányfőt, amiért nem mondott igazat a kormányalakítási tárgyalásokról. Ez pedig csökkenti a politikus negyedik kormányalakításának esélyeit.
2020.08.31. 12:25

Épp a koronavírus mentheti meg a bukaresti kormányt

Pászkán Zsolt szerint az RMDSZ távol tarthatja magát a román kormánnyal szembeni bizalmatlansági indítványtól, de a román térfélen valószínűleg az utolsó pillanatban is "adják-veszik a szavazatokat".
2020.07.24. 12:26

Igor Matovic védőbeszéd helyett inkább vádbeszédet tartott

A koalíciós képviselők megtartották posztján a plágiummal gyanúsított szlovák miniszterelnököt. Leszavazták ugyanis az Igor Matovičcsal szemben benyújtott bizalmatlansági indítványt. A csütörtök délelőtt kezdődött parázs, személyeskedésektől sem mentes vita péntek hajnalban ért csak véget. A másolással gyanúsított kormányfő másfél órán át magyarázta a parlamentben a bizonyítványát.
2020.07.23. 14:31

Ha leváltják, távozik a politikából Igor Matovič

Az ellenzék rendkívüli parlamenti ülésen kíséreli meg leváltani Igor Matovič szlovák kormányfőt. A bizalmatlansági indítványt a kormány tartalmilag üresnek tartja, és a politikai csatározás részeként kezeli. A kormányfő tervezett leváltásának okaival a kormány nem ért egyet.
2020.03.01. 08:53

A francia kormány parlamenti szavazás nélkül vezeti be a vitatott reformot

Edouard Philippe francia miniszterelnök bejelentette, hogy a nemzetgyűlésben tapasztalható ellenzéki obstrukció miatt a kormány parlamenti szavazás nélkül vezeti be a vitatott nyugdíjreformot. Válaszul a jobboldali és a baloldali ellenzék is bizalmatlansági indítványt nyújtott be a kormány ellen.
2020.02.05. 13:20

Ludovic Orban: ha bukik a kormány, talpra esik

A kormánya ellen beterjesztett bizalmatlansági indítvány vitájára érkező román miniszterelnök nyilatkozott így egy újságírói kérdésre a bukaresti parlamentben.
2019.06.18. 21:16

Nem bukott el a román kormány

Túlélte a Viorica Dancila szociáldemokrata (PSD) miniszterelnök vezette román kormány a jobbközép ellenzék által beterjesztett bizalmatlansági indítványt, annak ellenére, hogy ezúttal a koalícióval eddig együttműködő Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) is a kormány leváltására voksolt.
2018.06.20. 17:33

Bizalmatlansági indítvány a román kormány ellen

A bukaresti szociálliberális kormány leváltása érdekében terjesztett bizalmatlansági indítványt a parlament elé szerdán a jobbközép ellenzék 152 törvényhozója, akik szerint a Viorica Dancila vezette kabinet Románia leggyengébb kormánya 1990 óta.
2018.05.25. 17:21

Bizalmatlansági indítvány a spanyol miniszterelnök ellen

Bizalmatlansági indítványt nyújtott be Mariano Rajoy spanyol miniszterelnökkel szemben a parlamentnek a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) pénteken. Az Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt előrehozott parlamenti választásokat követel a kormányfőtől, akinek viszont nem áll szándékában ezt megtenni.
2018.03.07. 19:14

Küszöbön a kormányváltás Szlovákiában?

A szlovák ellenzéki pártok rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezik, amelyen megpróbálják leváltani a kormányt. A bizalmatlansági indítvány indoklásában szerepel, hogy a kormányhivatal minden bizonnyal szoros kapcsolatban áll az olasz maffiával, továbbá, hogy Robert Fico miniszterelnök szemet huny belügyminisztere, Robert Kaliňák hazugságai felett.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018