INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 25. péntek
Eufrozina, Kende

bassár el-aszad

2020.02.14. 09:02

Erdogan frontálisan nekimenne az Aszad-rezsimnek

Kiűzi a lázadó kézen lévő Idlib tartományba bejutott szíriai kormányerőket – ezzel fenyeget a török elnök. A Moszkvával való barátságos viszony ellenére Erdogan így ismét konfliktusba keveredhet az oroszokkal, akik Aszad szíriai elnök fő támogatói.
2020.01.07. 16:01

Vlagyimir Putyin váratlanul Szíriába érkezett

Az orosz államfő előre be nem jelentett látogatásra Damaszkuszba utazott kedden, ahol Bassár el-Aszad szíriai elnökkel találkozott - közölte az orosz elnöki szóvivő Moszkvában.
2018.07.13. 13:32

Aszad olyan helyre jutott el, ahová hét éve nem sikerült

A szíriai Aszad-kormány és szövetségesei visszafoglalták a a déli Dera városát, amelyet a rezsimellenes lázadás bölcsőjének is neveztek. Aszad elnök ezzel újabb lépést tett afelé, hogy visszaszerezze az ellenőrzést az ország nagy része felett.
2018.05.31. 10:22

Aszad: az amerikaiaknak el kell hagyniuk Szíriát

Az amerikai erőknek előbb vagy utóbb el kell hagyniuk Szíria területét - jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök a Russia Today (RT) külföldre sugárzó orosz tévéállomás csütörtöki adásában.
2018.04.15. 13:11

Legnagyobb győzelmét aratta a szíriai elnök

A szíriai kormányhadsereg szombat este közölte, hogy "teljesen felszabadította" a fővárostól keletre lévő Kelet-Gúta térséget a lázadók uralma alól, és hogy a lázadók utolsó csoportja is elhagyta annak legnagyobb városát, Dúmát.
2018.04.12. 18:48

Vegyi fegyverek Szíriában - Macron szerint van bizonyíték

Franciaország bizonyítani tudja, hogy a damaszkuszi rezsim vegyifegyver-támadást hajtott végre a hétvégén a szíriai Dúmában, és az információk kiértékelését követően dönt arról, hogy válaszcsapást hajt-e végre - mondta Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön. Azt is megkérdezték tőle, hogy ez a vegyifegyver-készlet lesz-e az esetleges csapások célpontja.
2017.04.11. 14:48

Formálódik a nyugati országok oroszellenes frontja

Amerika és szövetségesei további szankciókkal sújthatják Oroszországot a vegyifegyver-támadással vádolt szíriai kormány támogatásáért. Moszkvának azt üzenték: szakítson Aszad elnökkel, különben büntetésekre számíthat.
2017.04.06. 21:53

Katonai csapást fontolgat Donald Trump

Az amerikai védelmi minisztérium részletes megbeszéléseket kezdett a Fehér Házzal egy katonai akció lehetőségéről Szíriában - jelentette csütörtökön több amerikai hírforrás a Fehér Ház meg nem nevezett tisztségviselőjére hivatkozva.
2017.04.05. 07:02

Sokkoló vegyifegyver-támadás egy lázadó szíriai város ellen

Többtucat ember köztük már egy támadás miatt kórházban kezelt betegek estek áldozatul egy szíriai lázadó város elleni vélhetően vegyifegyver-támadásnak. Az ENSZ máris vizsgálatot indított háborús bűnök gyanújával, miközben a nyugati országok az Aszad-rezsimet vádolják a sokkoló akcióval.
2017.01.09. 08:34

Bármiről hajlandó tárgyalni Aszad

Bassár el-Aszad szíriai elnök bármiről hajlandó tárgyalni a hónap végén Asztanában tartandó megbeszéléseken - derül ki abból az interjúból, melyet hétfőn közölt vele a szíriai állami média.
2016.12.30. 06:55

Máris megsérthették a tűzszünetet

Szíriában helyi idő szerint péntek nulla órakor hatályba lépett az egész országra kiterjedő tűzszünet, de a hírek szerint kevesebb mint két órával később máris mindkét oldal megsértette.
2016.12.29. 20:59

Aszad: a tűzszüneti megállapodás tartós alapját képezi az ország stabilizálásának

Bassár el-Aszad szíriai elnök szerint a csütörtök éjfélkor életbe lépő, orosz-török közvetítéssel létrejött tűzszüneti megállapodás első alkalommal képezheti tartós alapját az ország stabilizálásának - számolt be a Szíriában orosz parlamenti delegációval tartózkodó Konsztantyin Koszacsov a szíriai államfővel tartott csütörtöki találkozójáról.
2016.11.16. 18:02

Aszad: "Trump természetes szövetségesünk lehet"

„Donald Trump természetes szövetségesünk lehet” – ezeket a szavakat nem más ejtette ki a száján, mint Aszad szíriai elnök. A megválasztott amerikai elnök ugyanis korábban jelezte, hogy egyrészt közeledik majd Moszkvához, másrészt leállítja a szíriai kormányellenes lázadók támogatását.
2016.11.02. 05:05

Aszad 2021-ig maradna

Bassár el-Aszad szíriai elnök Damaszkuszban nyilatkozott a The New York Times munkatársainak és megerősítette, hogy nem kíván távozni a hatalomból, és változtatásokat sem tervez a politikájában.
2016.04.19. 07:50

Obama sürgette Putyint, hogy vesse latba befolyását a szír elnöknél

A szíriai polgárháború is témája volt Barack Obama és Vlagyimir Putyin hétfői telefonbeszélgetésének, és az amerikai elnök sürgette az orosz államfőt, hogy vesse latba befolyását Bassár el-Aszad szír elnöknél a tűzszünet betartása érdekében - derül ki a Fehér Ház tájékoztatásából.
2016.03.31. 12:22

Aszad maradni akar

Nem átmeneti kormányt, hanem a szíriai ellenzék bevonásával nemzeti egységkormányt akar létrehozni Bassár al-Aszad elnök. A nyugati hatalmak éveken át a béketárgyalások feltételeként szabták meg Aszad távozását és az ellenzék sem tudja elfogadni, hogy együtt kormányozzon vele.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018