INFORÁDIÓ 
2020. április 10. péntek
Zsolt

barcza györgy

2019.04.26. 13:22

Barcza György: mindent vihet a nemzeti kötvény

Júniustól jön a nemzeti kötvény, amely kiszámítható kamatozású, adómentes és a rugalmas befektetés lesz - mondta Barcza György az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója az új állampapír bevezetésének részletei mellett beszélt a szintén idénre tervezett állami nyugdíjkötvényről, és arról is, hogy már külföldön is felfigyeltek az egyedülálló lakossági befektetési programra. Az interjú szerkesztett, rövidített változata.
2019.04.25. 14:24

Barcza György: ez teszi lehetővé az ország pénzügyi függetlenedését

Beléphet az állam a hosszú távú nyugdíjcélú megtakarítások piacára a tervezett Nyugdíjkötvénnyel, előtte azonban a júniusban érkező Nemzeti Kötvény sikerességére koncentrálnak a döntéshozók. Az állampapírok példája - az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója szerint - ragadós lehet a pénzvilágban.
2019.04.24. 19:02

Fontos részletek a Nemzeti Kötvényről

Kiderült, hogyan mozgósítják a lakástakarékokat a Nemzeti Kötvény értékesítésére, és arról is beszélt Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy miként lehet majd minden költség nélkül visszaváltani az új állampapírt.
2019.02.20. 17:07

Egyre étvágygerjesztőbb a lakossági állampapír

Emelkednek a kamatok a lakossági állampapíroknál - tájékoztatta az InfoRádiót az Államadósság Kezelő Központ. Barcza György vezérigazgató azt is elmondta, hogy 2018-ban a magyar lakosság 5800 milliárd forintot tartott állampapírban.
2018.12.28. 12:32

Nem várható jövőre nemzetközi devizakötvény-kibocsátás

Bemutatta a Pénzügyminisztérium és az Államadósságkezelő Központ (ÁKK) a jövő évi finanszírozási tervet, amelyben már szerepel a korábban bejelentett Nyugdíj-előtakarékossági Magyar Állampapír is. Arról is beszéltek, hogy 72 százalék alá csökkenhet év végével az államadósság.
2018.10.02. 20:59

Megugrott a büdzsé hiánya, Barcza nyugalomra int

Az Államadósság Kezelő Központnak elegendő tartaléka van, hogy fedezze az uniós források kiesése miatti költségvetési hiányt – erről beszélt Barcza György, a központ vezérigazgatója a Reutersnak. A vezérigazgató szerint a gyenge forint sem okoz majd nehézséget, elérhető az év végére kitűzött 73,2 százalékos GDP-arányos adósságráta.
2018.06.22. 13:39

Barcza György: az első gondolat a biztonság

A biztonság a legfontosabb a lakossági megtakarításoknál, nem érdemes túl nagy kockázatot vállalni - mondta az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Barcza György szerint az olasz gazdasági helyzet megoldására a görög recept nem jó, mást kell kitalálni.
2018.03.30. 13:00

ÁKK: megfeleződött az állami devizaadósság

Az államadósságon belül a deviza részarányát 22 százalékra sikerült csökkenteni tavaly év végére a 2010-es 50 százalékról, és a tervek szerint az idei év végére elérhető a 20 százalék alatti arány - mondta Barcza György, az Államadóság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója az M1-en.
2017.05.15. 09:00

Erre ugranak a magyar befektetők

Továbbra is népszerűek az állampapírok a magyar lakosság körében, évente körülbelül ezermilliárd forinttal nő a lakossági állampapír-állomány - erről Barcza György, a Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója beszélt az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
2017.04.03. 16:36

Egészen újfajta állampapírok is jöhetnek

Új, 2 éves futamidejű lakossági állampapírt vezet be az Államadósság Kezelő Központ, amely nemcsak futamidejében, hanem kamatában is illeszkedik a meglévő lakossági állampapírok sorába. Jöhetnek újfajta állampapírok is. Quaestorosok tüntettek a bejelentés idején.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018