INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

bajor tartományi választás

2018.10.16. 16:12

Nógrádi György: Merkel körül fogy a levegő

Nógrádi György a bajor tartományi választások eredményét és lehetséges hatásait értékelve egyebek között arról beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy egyfajta bizalmi szavazás vár Angela Merkelre, és törés jelent meg a német konzervatív pártok között.
2018.10.15. 11:42

"Visszaszorulóban vannak Németországban a hagyományos pártok"

A bajor tartományi választás után a szavazók azt tartanák a legszimpatikusabbnak, ha a Zöldekkel lépne koalícióra a választáson győztes, ám többségét elveszítő Keresztényszociális Unió - mondta az InfoRádiónak Pócza István Németország-szakértő.
2018.10.15. 09:27

Bajor tartományi választás: megvan a hivatalos előzetes végeredmény

A Keresztényszociális Unió (CSU) kapta a legtöbb szavazatot, de elveszítette többségét.  A müncheni Landtagban az eddigi négy helyett hat pártnak lesz frakciója, bejutott a CSU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD), és visszajutott a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP).
2018.10.15. 06:56

Elvesztette abszolút többségét a CSU

A Keresztényszociális Unió maradt ugyan a legerősebb párt, de csak a szavazatok 37,4 százalékát kapta az öt évvel ezelőtti 48 százalék helyett. Koalíciós partnere, a Szociáldemokrata Párt mélypontra került a voksok alig tíz százalékával. A tartományi választás nagy nyertesei az ellenzéki Zöldek.
2018.10.15. 05:43

Horst Seehofer: az okokat fel kell dolgozni

A Keresztényszociális Unió (CSU) megkapta a felhatalmazást a bajor választóktól a kormányzás folytatására - jelentette ki Horst Seehofer pártelnök vasárnap Münchenben a bajorországi tartományi törvényhozási (Landtag-) választás után.
2018.10.14. 20:41

Véget ért a bajorországi választás

A Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter vezette Keresztényszociális Unió (CSU) kapta a legtöbb szavazatot, de elveszítette többségét a Bajorországban vasárnap tartott tartományi törvényhozási (Landtag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint.
2018.10.08. 06:00

Végső bevetésre indulnak a bajorországi pártok

A német tartományban a következő vasárnap választásokat rendeznek. Marcus Söder pártjának megcsappant a támogatottsága, ezúttal nem olyan biztos a választási győzelem.
2018.10.07. 18:05

Megújulást sürget a német CDU/CSU új parlamenti frakcióvezetője

Politikai és szervezeti megújulást sürgetett a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) új parlamenti (Bundestag-) frakcióvezetője a pártszövetség ifjúsági szervezetének (JU) kongresszusán vasárnap.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018