INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

baán lászló

2020.02.25. 12:33

A kormány párbeszédet szeretne a Városligetről

Egyeztetést sürget a Városliget területére tervezett változtatási tilalom kérdésében a Liget Budapest beruházás miniszteri biztosa után a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is.
2020.02.24. 16:43

Baán László nyílt levelet írt Karácsony Gergelynek

A Városliget területére tervezett változtatási tilalom miatt nyílt levélben fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez Baán László, a Liget Budapest beruházás miniszteri biztosa, aki azt kérte, hogy vonják vissza a javaslatot és a kérdésben kezdődjön egyeztetés.
2020.02.06. 12:34

Baán László: a Liget-projekt valós tervei ismeretében a többség támogatóvá válik

Cézanne- és Szinyei Merse Pál-kiállítás is lesz idén a Szépművészeti Múzeumban, ahol tavasztól egy izgalmas egyiptomi tárlattal is várják az érdeklődőket – mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László, az intézmény főigazgatója. A miniszteri biztos arról is beszélt, az Új Nemzeti Galéria megépítése nélkül a Liget Budapest Projekt a nemzetközi láthatósági szint alá süllyedne.
2019.12.05. 12:44

Magyar kiállítást nyitott meg Orbán Viktor Japánban

Magyar művekből rendezett kiállítást nyitott meg a tokiói Szépművészeti Múzeumban Orbán Viktor. Az eseményen a miniszterelnök kiemelte: a magyaroknak bizonyítaniuk kell, hogy a világ jól jár, ha vannak magyarok.
2019.10.28. 20:44

Flamand remekművek a Szépművészetiben

Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora címmel, mintegy 120 művet felvonultatva mutatja be a dél-németalföldi festészet kiemelkedő mestereit a Szépművészeti Múzeum szerdától látható kiállítása.
2019.10.09. 07:51

Léghajó száll le a Városligetben - és ez még nem minden

Több mint 13 ezer négyzetméteres parkrészben csaknem félszáz különleges játékelemmel, köztük egy Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye által inspirált, háromszintes mászókával nyílik meg az őszi szünet kezdetén, október 26-án a városligeti Nagyjátszótér.
2019.10.01. 14:04

Megvan, mikor és mivel nyílik a Városliget ékszerdoboza

Befejeződött a Liget egyik legrégibb és legszebb épületének teljes műemléki rekonstrukciója és megújítása. Eddig Olof Palme Házként ismertük, most Millennium Háza néven nyitja meg kapuit: október 26-án egy kiállítás debütál.
2019.09.20. 18:40

Elkészült a Liget Projekt kevésbé ismert, ám annál különlegesebb eleme

Befejeződött a komáromi Csillag erőd felújítása és bővítése. A 19. század végén épült erődbe a Szépművészeti Múzeum gipszgyűjteményét, a leghíresebb szobrok másolatait költöztetik be. A beruházás a Liget Budapest Projekt része és hatmilliárd forintba kerül. Az új kiállítás jövő tavasszal nyílik meg – mondta az InfoRádiónak Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója.
2019.05.17. 15:02

Baán László: 15 éven belül megtérül a Liget Budapest Projekt

A Szépművészeti Múzeum ezentúl igyekszik rendszeresen fontos művekkel gyarapítani a gyűjteményét – mondta Baán László az InfoRádió Aréna című műsorában. A főigazgató hozzátette: év végén megnyílt az intézmény barokk szárnya is. Arról is beszélt, hogy 15 éven belül gazdaságilag megtérülhet a Liget Budapest Projekt. A beruházás miniszteri biztosa reméli, hogy még idén elkezdődhet az új Nemzeti Galéria építése is.
2019.05.16. 17:57

Baán László: jön a folytatás a Renoir-kép után

Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában árulta el, hogyan talált rá épp erre a festményre a magyar fél, illetve miért pont ezt vette meg, és azt is, sok-e érte a 3,5 milliárd forint.
2019.01.25. 14:10

Szenzációs neveket jelentett be Baán László

Mások mellett Michelangelo, Rubens, Van Dyck, Magritte, Dalí és Picasso munkáit is felvonultató kiállítások szerepelnek a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria 2019-es programjában.
2019.01.22. 15:02

Világrekorder látványosság a Szépművészetiben - galériával

A Magyar Kultúra Napján mutatták be a közönségnek a Márvány csarnokban található hatalmas, interaktív, a látogatók mobiltelefonjaival is kommunikáló ledfalat, amelynek különlegességeiről Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum főigazgatóját kérdeztük.
2018.10.31. 13:36

Megnyílt a Szépművészeti Múzeum

Az ókortól a barokkig tekintik át az egyetemes és magyar képzőművészet történetét az átfogó rekonstrukciót követően szerdán délben megnyílt Szépművészeti Múzeum állandó kiállításának megújult egységei, az első időszaki tárlat pedig Leonardo da Vinci és a budapesti lovas címmel várja a látogatókat.
2018.10.31. 10:27

Már több létesítményt átadtak a Ligetben - így áll a projekt

A Liget Budapest Projekt több eleme is hónapokon belül kivitelezési szakaszba lép. Legkésőbb jövő év elején elkezdődhet az Új Nemzeti Galéria építése is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László, a projektért felelős kormánybiztos.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018