INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

a nap legfontosabb hírei

2020.09.21. 22:25

Új járványügyi szabályok léptek életbe - a nap hírei

A legrosszabb esetben 200 ezer ember egyidejű megfertőződésére számítanak a szakemberek - mondta a kormányfő. Nem tartják elegendőnek a kormány intézkedéseit a parlamenti ellenzéki pártok. Letette a miniszteri esküt a parlamentben Novák Katalin. A nap legfontosabb hírei szeptember 21-én.
2020.09.13. 21:30

Washingtonba utazik Szijjártó Péter - a nap hírei

Újabb 484 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, elhunyt négy krónikus beteg. Az alapjövedelem bevezetéséért indít kampányt a Párbeszéd. Elhunyt Keleti György volt honvédelmi miniszter. A nap legfontosabb hírei szeptember 13-án.
2020.09.07. 22:20

Újabb iskolák állnak át digitális oktatásra - a nap hírei

A Semmelweis Egyetem rektora arra számít, hogy az ősz végére elérhetővé válhat a koronavírus elleni vakcina. Újabb oktatási intézményekben rendelt el szünetet az operatív törzs. Elhunyt Jirí Menzel Oscar-díjas cseh rendező. A nap legfontosabb hírei szeptember 7-én.
2020.08.31. 22:21

Matolcs György: átmenetileg el lehet engedni a költségvetési hiányt és az államadósságot - a nap hírei

A magyar miniszterelnök szerint Európának még mindig nem sikerült meghatároznia új helyét a nemzetközi gazdaságban. Szükség esetén akár egy-egy osztályra, vagy évfolyamra is rendelhetnek el karantént – mondta a köznevelési államtitkár. Lemond a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése és szenátusa. A nap legfontosabb hírei augusztus 31-én.
2020.08.30. 21:40

Kásler Miklós továbbra is hagyományos tanévkezdésre számít - a nap hírei

A felújítások évének nevezte a tanévet az emberi erőforrások minisztere, aki továbbra is hagyományos tanévkezdésre számít. Újabb 292 embernél mutatták ki az új koronavírust Magyarországon, nincs újabb elhunyt. Ismét több tízezer tüntető követelte Minszkben a fehérorosz elnök lemondását. A nap legfontosabb hírei augusztus 30-án.
2020.08.24. 22:04

Megemelte a hiánycélt a pénzügyminisztérium - a nap hírei

Jelentősen megemelte a hiánycélt a pénzügyminisztérium. Az MSZP elnöke szerint még az idén megállapodhatnak a választási együttműködés részleteiről az ellenzéki pártok. Az első német klinikai eredmények szerint megmérgezhették Alekszej Navalnijt. A nap legfontosabb hírei augusztus 24-én.
2020.08.04. 22:08

Nemzedéki katasztrófára figyelmeztet a WHO - a nap hírei

Hatalmas robbanás rázta meg a libanoni fővárost, a kormányfő nemzeti gyásznapot rendelt el. Tartalmi hibák miatt nem fogadta el a Lánchíd felújításáról szóló tendert a Közbeszerzési Hatóság, a BKK később módosította a pályázatot. Jogerőssé vált az első fokon hozott ítélet Kaleta Gábor ügyében. A nap legfontosabb hírei augusztus 4-én.
2020.08.02. 21:55

A roma holokauszt áldozataira emlékeztek - a nap hírei

Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Világszerte és Magyarországon is megemlékeztek a roma holokauszt áldozatairól. Elrendelte tizenkét ember letartóztatását az érdi tömegverekedés ügyében a Budakörnyéki Járásbíróság. A nap legfontosabb hírei augusztus 2-án.
2020.07.30. 22:17

Elmaradnak az augusztusra meghirdetett fesztiválok - a nap hírei

Összesen 35 milliárd forintos pályázati program indul a magyarországi egészségipari gyártók fejlesztésére. Több mint 5 milliárd forintos programot indít a kormány a zenész szakma támogatására. Felvetette a november elején esedékes elnökválasztás elhalasztását az amerikai elnök. A nap legfontosabb hírei július 30-án.
2020.07.28. 22:10

Nem számol a kormány újabb országos lezárás lehetőségével - a nap hírei

Magyarország a 19. helyen végzett a 27 uniós tagállam között a jegybank versenyképességi rangsorában. Nem számol a kormány újabb országos lezárás lehetőségével a koronavírus-járvány miatt. A koronavírus nem viselkedik szezonálisan, mint az influenza - figyelmeztetett a WHO. A nap legfontosabb hírei július 28-án.
2020.07.27. 22:13

Újra engedélyezik a légi szúnyogirtást Magyarországon - a nap hírei

Soron kívül felülvizsgálja több település vízkár-elhárítási terveit az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Újabb 78 cég juthat összesen több mint 2 milliárd forinthoz a Pest megyei vállalkozások eszközberuházásait támogató pályázaton. Nem határzárat, hanem belső szigort javasol az országoknak a járvány elleni küzdelemben a WHO. A nap legfontosabb hírei július 27-én.
2020.07.26. 21:50

Varga Judit reméli, még idén lezárul a 7-es cikkely szerinti eljárás - a nap hírei

Az igazságügyi miniszter szerint sikerült igazságosabbá tenni a többéves költségvetési keretről szóló uniós megállapodást. Újabb 11 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést Magyarországon, újabb elhunyt továbbra sincs. Szigorítja hétfőtől a beutazást Ausztria; Magyarországra nem vonatkoznak a korlátozások. A nap legfontosabb hírei július 26-án.
2020.07.24. 22:11

Orbán Viktor: a kórokozó behurcolása a fő veszély - a nap hírei

Győzelemként értékelte az uniós költségvetésről és a gazdaságvédelmi alapról szóló megállapodást a kormányfő. Jóváhagyta a Lánchíd felújítására kiírt közbeszerzési eljárás elindítását a Budapesti Közlekedési Központ Igazgatósága. A mesterképzésre felvett hallgatók növekvő számát hangsúlyozta az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese. A nap legfontosabb hírei július 24-én.
2020.07.23. 22:40

Nyilvánosságra hozták az idei felvételi ponthatárokat - a nap hírei

Módosításokat sürget az Európai Parlament a hosszú távú uniós költségvetés tervezetével kapcsolatban. Júniusban már kissé élénkült a magyar gazdaság, de az egész éves GDP 5 százalékkal csökkenhet. Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatároka, a jelentkezők háromnegyedét felvették . A nap legfontosabb hírei július 23-án.
2020.07.20. 22:13

Negyedik napjához ért az uniós csúcs - a nap

Tovább tárgyalnak az uniós költségvetésről és a helyreállítási alapról a tagállami vezetők. Újabb 6 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, 511 aktív fertőzöttet tartanak nyilván. Már az ősszel az országgyűlés elé kerülhet a távmunka szabályozásáról szóló változtatás. A nap legfontosabb hírei július 20-án.
2020.07.13. 22:18

Életbe léphet a kata módosítása - a nap hírei

Életbe lép a kata módosítása, miután az államfő kihirdette a költségvetés megalapozásáról szóló törvényt. Megkezdődött a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának fejlesztése. 13-mal nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, újabb haláleset nem történt. A nap legfontosabb hírei július 13-án.
2020.07.08. 22:22

Orbán Viktor: Európa visszavonulóban van - a nap hírei

A korábbinál egységesebb Európa megteremtését nevezte a német uniós elnökség kiemelt feladatának Angela Merkel kancellár. A magyar miniszterelnök szerint az Európai Uniót csak úgy lehet egyben tartani, ha a Nyugat nem kényszeríti rá nézőpontját Közép-Európára. Nemzeti érdeknek tartja a kétirányú kommunikációt a tudomány és a politika között a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke. A nap legfontosabb hírei július 8-án.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018