INFORÁDIÓ 
2020. október 28. szerda
Simon, Szimonetta

ürge-vorsatz diana

2020.05.04. 18:30

Szakértők: nagy dilemmákat okozott bennünk a járványhelyzet

Az embereknek most egyik legalapvetőbb tulajdonságukat kell elnyomniuk a koronavírus-járvány miatt, ez pedig a társas érintkezés – fogalmazott Pléh Csaba pszichológus egy online konferencián. Ürge-Vorsatz Diána klímakutató szerint pedig akár lehetőség is lehet a mostani helyzet az emberiség számára.
2020.02.01. 21:02

Davosi tanulság: legalább már a klímaproblémát érzékelik a nagyok

A klímaváltozás elleni küzdelem fontosságára hívták fel a figyelmet a politika, a civil társadalom és az üzleti élet döntéshozói a svájci Davosban tartott 50. Világgazdasági Fórumon. Az InfoRádiónak nyilatkozó klímakutató szerint bár már elindult a változás, annak nagyságrendje nem elég.
2020.01.18. 17:05

A műanyag csomagolás teljes száműzése jelenleg vágyálom

Betilthatják a műanyag csomagolást az Európai Unióban – erről a környezetért és az óceánokért felelős biztos beszélt a német Die Welt című lapnak. Az InfoRádiónak nyilatkozó klímakutató szerint azért is sürgető a szigorítás, mert folyamatosan nő a műanyaghulladék mennyisége.
2019.12.29. 08:00

A Kárpát-medence is veszélyben van

A Magyarországon várható rossz változásokról, valamint az egyre gyakoribb és erőteljesebb szélsőséges időjárási jelenségek súlyosságáról is beszélt Ürge-Vorsatz Diana az InfoRádió Aréna című műsorában.
2019.12.03. 19:17

Kiszivárgott egy európai klímatörvényterv

Szabályozni kell a szén-dioxid-piacok működését; a fejlődő országok alkalmazkodását segítő pénzügyi alapot fel kell tölteni; az óceánok védelméről kiemelten kell tárgyalni; meg kell határozni a karbonsemlegességi célokat - ezek a legfontosabb céljai a Madridban zajló 25. ENSZ Klímacsúcsnak. Az InfoRádiónak Ürge-Vorsatz Diána éghajlatkutató, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület egyik alelnöke mondta el a részleteket.
2019.08.27. 18:02

Ürge-Vorsatz Diana: Amazónia a Föld nagy kincseskamrája

Mára már kiderült, hogy nem a Föld tüdeje az amazonasi esőerdő, de a biodiverzitás és az éghajlatváltozás miatt rendkívül fontos - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ürge-Vorsatz Diana klímakutató. Az élővilág legnagyobb kincsei ráadásul itt a lábak alatt keresendők.
2018.12.18. 18:08

A kormány brutális szigorításra készül a dízelautók behozatalánál

Új autók esetében 37,5, könnyű haszongépjárműveknél 31 százalékkal kell leszorítani az átlagos szén-dioxid-kibocsátást 2030-ra a 2021-es szinthez képest - állapodtak meg az EU társjogalkotó intézményei. Magyarország nem támogatta az új személygépjárműveknél a 37,5 százalékos csökkentést - tudta meg az InfoRádió Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől.
2018.12.17. 16:11

Klímaváltozás: el fog tűnni a krumpli a magyar földből

Az évszázad közepén valószínűleg már nem terem meg a burgonya Magyarországon. Mindössze egy évtizedünk maradt arra, hogy a Föld klímájának védelme érdekében hathatós intézkedések történjenek - mondta Ürge-Vorsatz Diana, a CEU professzora, a kormányközi klímavédelmi testület egyik alelnöke a katowicei klímacsúcs eredményeiről az InfoRádióban.
2018.10.20. 08:02

Sokba kerül a klímaváltozás

Rengeteget kell költeni az éghajlatváltozás hatásainak kezelésére, a kormányok többsége pontosan érzékeli, mekkora a baj - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ürge-Vorsatz Diana klímakutató.
2017.06.12. 15:07

Ürge-Vorsatz Diana: jobb is, hogy Amerika kilépett

Az eddigi reakciók alapján fura módon még szerencsés is lehet, hogy Donald Trump amerikai elnök kivezette az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből - fejtette ki Ürge-Vorsatz Diana klímakutató az InfoRádió Aréna című műsorában.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018