INFORÁDIÓ
2021. május 15. szombat
Szonja, Zsófia

ír határ

2019.10.17. 09:44

Rettentő közel a brexitalku, de az északírek még mindig betartanak

Bezavarhat a brexitalkuba a brit parlamentben jelenlévő északír párt. A protestáns többséget képviselő Demokratikus Unionisták az egyezményről döntő uniós csúcs napján azt mondták, hogy "jelenlegi formájában" nem tudják elfogadni az egyezményt.
2019.10.11. 10:22

Boris Johnson és ír kollégája valamiért nagyon mosolyog

Írország szerint október végéig mégis megköthetik a brexitalkut; erről beszélt a brit kormányfővel tartott magánbeszélgetése után az ír miniszterelnök. Mindkét fél azt mondta, "ösvényt látnak a lehetséges megállapodáshoz", de még csend övezi a kompromisszum tartalmát.
2019.01.30. 06:02

Brexit - A parlamenti szavazás után sem tisztább a kép

Újratárgyalná, vagy inkább más, alternatív megoldásra cserélné az Európai Unióval az ír-északír határ újbóli fizikai ellenőrzésének elkerülését célzó tartalékmegoldást a konzervatív brit kormány. Theresa May kabinetje erre kapott felhatalmazta kedden késő este a londoni alsóháztól.
2019.01.26. 21:43

A brit kilépés ellen tüntettek Írország és Észak-Írország határán

A brit európai uniós tagság várható megszűnése (Brexit) ellen tüntettek szombaton Írország és az Egyesült Királysághoz tartozó Észak-Írország határán. A több száz tiltakozó azokra a veszélyekre igyekezett felhívni a figyelmet, amelyeket a Brexit jelenthet az egykor súlyos felekezeti erőszak uralta Észak-Írországban.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018