INFORÁDIÓ
2021. április 10. szombat
Zsolt

északi áramlat 2

2021.03.25. 06:00

Újabb EU-csúcs vakcinákról, kínaiakról és törökökről, de ezúttal részben az amerikai elnökkel közösen

Sokadjára futnak neki csütörtök kora délután az Európai Unió állam- és kormányfői, hogy megvitassák az uniós járványhelyzetet, és külön is a vakcina-ellátás kérdését, amihez a tétet ezúttal egy esetleges exporttilalmi rendszer jóváhagyása is adja. Fokozza az esemény fényét, hogy a huszonhetek tanácskozásába első este az amerikai elnök is bekapcsolódik majd.
2021.01.27. 18:09

Joe Biden is meg akarja fúrni az Északi Áramlat-2 gázvezetéket

„Az elnök továbbra is úgy véli, hogy a projekt rossz megállapodás Európának” – szögezte le kedden a Fehér Ház szóvivője, miközben újonnan kinevezett külügyminisztere diplomáciai kampányt készül indítani az Északi Áramlat-2 ellen.
2021.01.19. 16:36

Sok a bizonytalanság az Északi Áramlat-2 körül

Először ismerte el az orosz Gazprom gázipari vállalat, hogy meghiúsulhat az Oroszországból Németországba tartó Északi Áramlat-2 földgázvezeték építésének befejezése.
2020.11.30. 16:22

Északi Áramlat 2: hiábavaló lehet az amerikai erőfeszítés

Joe Biden politikája is ellenzi majd az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépítését, az elemző szerint azonban kevés az esély arra, hogy végül nem valósul meg a Németország számára kulcsfontosságú projekt, ami miatt viszont az USA szankcionálni fog.
2020.11.27. 19:33

Európai vélemények: az Északi Áramlat ügyében egyetérthet Trump és Biden

Európai illetékesek szerint Joe Biden megválasztott amerikai elnök az Északi Áramlat 2 gázvezeték feladására kényszerítheti Angela Merkel német kancellárt. A vezeték Ukrajna elkerülésével szállítana orosz gázt Németországba és Donald Trump jelenlegi amerikai elnök is élesen ellenezte.
2019.12.21. 12:39

Jöhet az űrhaderő

Donald Trump amerikai elnök aláírta azt a rekord összegű védelmi költségvetési törvényt, amely a többi között anyagi keretet biztosít az űrhaderő létrehozására és szankcionálja az Európába irányuló két új gázvezeték építésében, az Északi Áramlat 2-ben és a Török Áramlatban résztvevőket.
2019.02.08. 17:31

Fontos uniós megegyezés született

Előzetes megállapodásra jutottak a közösségi gázirányelv tervezett módosításáról pénteki tárgyalásukon az Európai Unió tagállamainak képviselői; a kompromisszumos megoldás bonyolultabbá teszi, de nem lehetetleníti el az Északi Áramlat-2 földgázvezeték megépítését.
2018.11.14. 22:11

Brexit-ügyi főtárgyaló: elegendő előrelépés történt – a nap hírei

Jóváhagyta a brit uniós tagság megszűnésének feltételeiről szóló megállapodás-tervezetet a londoni kormány. Már jövőre megindulhat a gázszállítás Románia felől Magyarországra. Menedékjogot kért Magyarországon a volt macedón miniszterelnök, Szkopje a politikus kiadatását kéri.
2018.11.14. 14:21

Keményen visszaszólt az USA-nak a Gazprom-vezér

Az Egyesült Államok unió mellé rendelt amerikai nagykövete kedden amerikai ellenlépéseket helyezett kilátásba, ha Oroszország megépíti a gázvezetéket, ami összekapcsolja Németországgal.
2018.06.28. 11:02

Dánia döntésére vár a Kreml

Dánián múlik, hogy megépülhet-e tervezett nyomvonalán az Északi Áramlat II. Az orosz földgázt közvetlenül Németországba juttató vezeték ötletét élesen ellenzi Ukrajna és több kelet-európai uniós tagállam. Moszkva szerint a dánokra Washington gyakorol nyomást.
2017.09.27. 06:09

Az új német kormánytól tartanak Pozsonyban

Szlovák piaci elemzők arra figyelmeztetnek, hogy az új német kormánykoalíció érdekes változásokat hozhat az energetikai iparban és a Szlovákia zászlóshajójaként emlegetett autóiparban is. Kérdéses lehet az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépítése és a belső égésű motorok hajtotta autók eladása is. Visszavetheti-e a szlovák autóipart, ha Németországban kormányra kerülnek a Zöldek? – teszik fel a kérdést Pozsonyban.
2017.04.05. 15:04

Nolan Theisen: Szlovákiának árthat leginkább az Északi Áramlat 2

Oroszország az Európába irányuló gázszállítás terén minél hamarabb meg akarja kerülni Ukrajnát. Erre szolgálna az Északi Áramlat 2 gázvezeték, amely azonban megosztja az Európai Uniót. Míg az északi tagállamok számára előnyös lenne, a közép-európai országok veszítenének rajta, leginkább Szlovákia.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018