INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

ápolási díj

2019.01.04. 09:50

Otthonápolási díj: emelt a kormány, de kritikát is kapott

Új jogosultságokat vezetett be és emelte az ápolási díj összegeit a kormány A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke bár elismeri a növekmény mértékét, úgy véli, az emelést másként kellett volna végrehajtani.
2018.10.12. 09:00

Orbán Viktor: a tétek az asztalon vannak

A Törökországgal való együttműködésről, a jövő heti uniós csúcsról, a migrációról, a globalizmusról, Tarlós István főpolgármester-jelöltségéről és az ápolási díjról is beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.
2018.09.13. 18:41

Folytatódott az egyeztetés az ápolási díjról

Folytatódtak az egyeztetések az ápolási díj mértékéről az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a mozgáskorlátozottakat, autistákat, vakokat és gyengénlátókat, a siketeket és siketvakokat képviselő szervezetek képviselőivel.
2018.08.29. 19:34

Ápolási díj: megkezdődtek a tárgyalások

Az ápolási díj emeléséről és a családtagjukat ápolók jogviszonyáról egyeztetési sorozatot indított a héten az Emberi Erőforrások Minisztériuma és hat fogyatékkal élő embereket képviselő érdekvédelmi szervezet. Az egyeztetés nyomán elkészülő javaslatcsomagot ősszel terjesztheti a kormány elé a szaktárca.
2018.07.13. 17:36

Ápolási díj: egyeztetések helyett konkrétumokat várnak

A gondoskodás közügy és a mindenkori kormány feladata is - jelentette ki az InfoRádiónak a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület elnöke. Csordás Anett csalódott: szerinte a csütörtöki tárgyalás a kabinet képviselővel az otthonápolásról nem hozott eredményt, vagyis a szakminisztérium továbbra sem tervezi, hogy azonnali és jelentős mértékben javít az érintettek helyzetén. Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára azt mondta: további tárgyalásokat folytat az érintett szakmai és civil szervezetekkel, valamint az érdekképviseletekkel a kormány az ápolási díj emeléséről.
2018.07.12. 21:56

Emelkedhet az ápolási díj

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyeztetett az emelést követelő civil szervezetekkel.
2017.11.28. 20:37

Fontos döntéseket hozott ma a Parlament

Súlyosabb büntetést kapnak a szexuális bűnözők, állami feladat lett a régészeti feltárás, jön az összekapcsolt elektronikus jegyrendszer, megszavazták az 50 ezer forintos kompenzációt a 20 évig beteg gyermeküket ápoló nyugdíjasoknak.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018