Nyitókép: Pixabay

Négy év három ember haláláért

Infostart / MTI
2024. október 1. 17:30
A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, amely a vádlottat közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt négy év börtönbüntetést szabott ki. Az ítélet jogerős.

A korábbi ítéletet helybenhagyva, a Pécsi Törvényszék jogerősen négy év börtönre ítélte egy kisbusz vezetőjét, aki három ember halálát okozta meggondolatlan előzésével 2021 nyarán - közölte a bíróság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a férfi egy kisbuszt vezetett, amelyben hat utast szállított Pécs felől Mohács irányába az 57-es főúton tavaly augusztus 24-én.

Az előzés során a vádlott későn észlelte, hogy szemből is érkezik egy jármű. Manőverével leszorította az útról a még le nem hagyott autót, emiatt annak vezetője elveszítette uralmát járműve felett, és belerohant a szemből érkező autóba.

Ekkor a kisbusz utasai közül többen kiabálni kezdtek a vádlottnak, hogy álljon meg, azonban ő belepillantott a jobboldali visszapillantó tükörbe, és továbbhajtott. Az utasok felszólításának végül csak mintegy 400 méter megtételét követően tett eleget.

A baleset következtében a szemből érkező autó vezetője és az előzött jármű sofőrje a helyszínen életét vesztette, míg utóbbi utasa kórházba szállítását követően halt meg.

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, amely a vádlottat közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt négy év börtönbüntetést szabott ki.

Az ítélet jogerős.