Nyitókép: Facebook/Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság

Újabb részletek a családot leszorító férfi ámokfutásáról - képek

Infostart
2024. szeptember 27. 05:48
Néhány nappal ezelőtt egy külföldi sofőr leszorította az útról egy család autóját, nekik ment, majd el akarta ütni a kocsiból kiszállókat az M86-os autóúton, Beled közelében.

Egy letört alkatrész és egy fél cipő - ezekkel a képekkel posztolta történetét egy beledi nő, aki szombaton arról írt, hogy kora reggel Beled és Csorna között autóztak, amikor észrevették, hogy egy szürke kocsi egyre közelebb ér hozzájuk. Az autót vezető apa telefonon az RTL Híradóban elmondta: mögéjük szegődött a román rendszámú BMW, és bár volt hely, nem előzött. Ők viszont el akarták engedni, ezért lehúzódtak, de a mögöttük jövő sofőr is követte őket és nekik ment hátulról. Ekkor az apa kiszállt, hogy kérdője vonja, amikor a férfi gázt adott, a kocsival fellökte őt, majd elhajtott.

"Beestem az útra. Ő megfordult. A lányom ott állt a szallagkorlátnál, elindult felé. Szerencsére a lányomnak volt annyi lélekjelenléte, hogy beugrott a korlát mögé" - idézte fel a történteket a férfi.

Egyikük sem sérült meg, de a sofőr ezután megpróbálta ellopni a család kocsiját. Miután ez nem sikerült neki, elhajtott a helyszínről.

A rendőrök néhány kilométerrel odébb fogták el a román rendszámú autó sofőrjét, akinek tönkrement a kocsija. A Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság közösségi oldalára feltöltött képek szerint a jármű több helyen megsérült és két kereke is használhatatlanná vált.

Az RTL HÍradó úgy tudja, a román férfi fáradtságra panaszkodott a rendőröknek, amikor kikérdezték. Néhány órával később azonban már a csornai vasútállomáson próbált autót lopni, több járművel is próbálkozott akkor, amikor azok sofőrjei még a kocsijuknál voltak. Mikor a rendőrök a helyszínre értek, épp egy idős házaspár kocsijára pályázott.

A győri kórházba szállították a zavart férfit.

A Kapuvári Rendőrkapitányság garázdaság miatt indított büntetőeljárást az ügyben.