Nyitókép: Rafa Jodar/Getty Images

Életveszély: félrerántotta a kormányt, és elszelelt a sofőr pénzével

Infostart
2024. szeptember 24. 05:15
Az autó egy betonhídnak ütközött, és durrdefektet kapott. Amíg a rémült sofőr megnézte, mi történt a kocsijával, a tolvaj elsétált az autóban talált húszezer forinttal és egy hangszóróval.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság a biztonságos közlekedés veszélyeztetése, valamint kifosztás miatt eljárást indított egy 28 éves jobbágyi férfi ellen – közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a büntetett előéletű férfi szeptember 4-én, Bátonyterenyén megkérte 21 éves ismerősét, hogy vigye el autójával a helyi vasútállomásra. A sértett hosszas unszolásra beleegyezett, hogy az utca végéig elviszi a stoppost, aki út közben meglátott egy húszezrest az utastérben, és elkérte.

A sértett nem akarta odaadni, ekkor a férfi hirtelen jobbra rántotta a kormányt, ezért a jármű egy betonhídnak ütközött, és durrdefektet kapott.

A megrémült sofőr kiszállt, hogy megnézze az autó sérüléseit, mialatt a 28 éves férfi elsétált a pénzzel és az autóban talált bluetooth hangszóróval.

A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészségi indítvánnyal egyetértve – a bűnismétlés megakadályozása érdekében – elrendelte az elkövető letartóztatását.

(Nyitóképünk illusztráció.)