Nyitókép: Pixabay

Német államtagadó gyújtogatót fogtak a rendőrök Zalában

Infostart
2024. szeptember 19. 20:54
A 44 éves, német állampolgárságú férfit körözték hazájában, de a magyar hatóság számára sem volt ismeretlen. Bégül Gelsén akadtak a nyomára.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint a német rendőrség kereste meg a magyar hatóságot, mivel olyan információjuk volt, hogy a gyújtogatással elkövetett közveszélyokozás miatt körözött, 44 éves német, magát "Reichsbürgernek", azaz a német államot el nem ismerő embernek tartó férfi Magyarországon rejtőzködik - írja a 24.hu.

A férfi az általa elkövetett bűncselekményért akár 10 éves börtönbüntetést is kaphat Németországban, így volt oka bujkálni.

Mint írják, a fejvadászok által begyűjtött adatok alapján a férfi nem volt ismeretlen a magyar hatóságok számára sem, Magyarországon is volt már büntetve.

A felderítőmunkának köszönhetően a célkörözési nyomozók olyan információt szereztek, hogy a szökevény Nagykanizsa környékén rejtőzhet; végül hétfőn reggel Gelse településen fogták el - írják. A közlemény szerint a német férfi nem működött együtt, magát csak "emberként" azonosította.

A rendőrök előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, kiadatásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

A rendőrség videót is közzétett hivatalos YouTube-csatornáján az elfogásról: