Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Újabb fejlemény az Árpád hídi autóversenyzéses tragédia ügyében

Infostart
2024. szeptember 10. 17:39
A kerékpáros halálát okozó sofőrnek fizetne jóvátételt a vele versenyző és aztán ütköző BMW-sofőr, hogy mentesüljön a büntetőjogi következmények alól.

Három autó – két BMW és egy Mercedes – vett részt tavaly nyáron, az Árpád hídon abban a száguldásban, amelynek végén a Mercedes sofőrje halálos balesetet okozott. A 26 éves kerékpárost elgázoló sportautó felborult, és a kocsiba beleszállt az egyik BMW, amely ezzel nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott a Mercedes vezetőjének. Továbbra is ez a két személy, vagyis az egyik BMW és a Mercedes sofőrje az ügy gyanúsítottjai.

A 24.hu megtudta, hogy a BMW-s beismerte a gyorshajtást és jóvátételt is fizetne a tavaly július elsejei, Árpád hídi, halálos tragédia okozójának. Értesüléseik szerint a BMW-vezető azzal érvelt, hogy a balesetbe belejátszott az is, hogy megcsúszott a másik járműből kifolyó olajon. A nyomozás során kiderült, hogy a Mercedest vezető sofőr nem akkor szerezte csonttöréses sérüléseit, amikor megpördült a kocsijával, hanem akkor, amikor összeütközött a BMW-sel. A BMW-vel száguldozó férfi most ezért akar jóvátételt fizetni a halálos balesetet okozó férfinek.

"A halálos balesetet okozó vezető felborult járművébe belehajtó – és a másik sofőrnek ezzel sérülést okozó – sofőr beismerte a gyorshajtást, és indítványozta ügyének közvetítői eljárásra utalását, mivel szeretne bocsánatot kérni és jóvátételt nyújtani a másik vezetőnek" – közölte Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője. Az indítvány elbírálása folyamatban van.

A 34 éves Mercedes-sofőr beismerte bűnösségét, a halálos baleset okozásával gyanúsított férfi jelenleg bűnügyi felügyeletben van, de este nyolc és reggel hét óra között nem hagyhatja el az otthonát, így a mozgása csak napközben terjedhet ki Budapest területére.

A BMW-st közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják. Ő továbbra is szabadlábon védekezik. Eredményes indítvány esetén a BMW-t vezető férfi mentesülhet a büntetőjogi következmények alól.