Nyitókép: Police.hu

Pécsi borzalom: két nap alatt elfogták a feltételtelezett elkövetőt

Infostart
2024. augusztus 27. 16:41
Két napon belül elfogták azt a 34 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint megölt és kifosztott egy idős embert az otthonában a napokban Pécsen. Az ügy részleteiről a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden sajtótájékoztatón számolt be.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint Harmati Béla bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Szemán Balázs bűnügyi osztályvezető-helyettes felidézte: szombat hajnalban egy tűzeset miatt riasztották a pécsi tűzoltókat egy Zsolnay Vilmos utcai családi házhoz. Az oltáskor a házban holtan találták a tulajdonost, egy 94 éves pécsi férfit.

A szemlén a nyomozók megállapították, hogy az áldozat halálát idegenkezűség okozta, és az ingatlanból értéktárgyak tűntek el.

A széles körű adatgyűjtésnek köszönhetően a főkapitányság felderítő osztályának munkatársai hétfőn a lakása közelében elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható 34 éves helyi férfit, akit előállítottak, majd kihallgattak. A lakásában tartott kutatás során a nyomozók megtalálták az áldozattól ellopott tévékészüléket, a faliórát, valamint az elkövetéskor viselt ruháit is.

A férfit őrizetbe vették, ellene előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés gyanúja miatt indítottak nyomozást, és kezdeményezték a letartóztatását.