Nyitókép: Unsplash

"Véget akartam vetni a szenvedésüknek" - mondta a halál angyala Olaszországban

Infostart / MTI
2024. augusztus 23. 22:00
Önként jelentkezett a rendőrségen Olaszországban egy betegápoló, aki azt állítja, hogy megölte négy idős ápoltját - adta hírül a Corriere della Sera című olasz napilap internetes felületén.

A tájékoztatás szerint a 48 éves férfi csütörtökön jelentkezett a dél-olaszországi Caserta városának egyik rendőrőrsén. "Szükségem van valakire, aki megállít. Ha tovább dolgozom, akkor valószínűleg ismét meg fogom tenni" - mondta a férfi.

A La Repubblica című lap szerint a gyanúsított azt mondta, hogy idős és gyógyíthatatlan beteg áldozatait "meg akarta szabadítani a szenvedésüktől". A Corriere della Sera szerint

a négy idős ember, aki a férfi gondjaira volt bízva, mind daganatos megbetegedésben szenvedtek.

A férfi a számukra felírt gyógyszerek, köztük a fájdalomcsillapítók túladagolásával gyilkolt.

Eddig két áldozatát sikerült azonosítani: egy 95 éves férfit, aki idén márciusban halt meg, és egy 88 éves férfit, aki 2023 decemberében hunyt el. A Campania tartományban történt haláleseteket nem tartották gyanúsnak, tekintettel az elhunytak egészségi állapotára. A másik két haláleset 2014-ben történhetett, az egyik Nápoly térségében, a másik a Rómához közeli Latina városában, de ezekben az esetekben az áldozatokat még nem azonosították.