Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Rács mögött várják az ítéletet az ercsi verekedők

Infostart / MTI
2024. augusztus 16. 14:54
Tizenegy férfit tartóztattak le az ercsi tömegverekedés kapcsán.

Tizenöt férfival szemben rendelt el kényszerintézkedést a nyomozási bíró a hétvégén Ercsiben történt tömegverekedés és lövöldözés ügyében, közülük tizenegyet letartóztattak, négy emberrel szemben bűnügyi felügyeletet, illetve távoltartást rendelt el a Fejér Vármegyei Főügyészség.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt letartóztattak tizenegy férfit, és további négy gyanúsított esetében bűnügyi felügyeletbe helyezést, illetve távoltartást rendelt el a Fejér Vármegyei Főügyészség az ercsi tömegverekedés kapcsán.

A Fejér Vármegyei Főügyészség közleményében azt írta, hogy az ügyben a rendőrség 17 embert gyanúsított meg csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, ketten szabadlábon védekezhetnek.

A tájékoztatás szerint az ügy egyik gyanúsítottja augusztus 10-én kora délután felhívta ismerősét, és megfenyegette, hogy ha egy büntetőügyben tett vallomását nem vonja vissza, akkor őt és családját bántalmazni fogják. Ezt követően a gyanúsított és társai - csaknem 20 férfi - megjelent a férfi házánál, majd gumilövedékkel és gáz-riasztó fegyverrel többen lövöldözni kezdtek.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte a tömegverekedéssel kapcsolatban, hogy két helybéli család közötti, évekre visszanyúló vita váltotta ki az erőszakos támadást. A rendőrség az elkövetőket összehangolt akcióban múlt vasárnap délután, a 6-os főútnál fogta el a Terrorelhárítási Központ segítségével.