Nyitókép: Pixabay

Egy róka illegális kilövése miatt mentek ki hozzá, lebukott a fegyverarzenáljával

Infostart
2024. július 9. 03:20
A férfinál a gyári lőfegyverek mellett házi készítésű pisztolyt és jelentős mennyiségű lőszert is találtak - mindet engedély nélkül tartotta az otthonában.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat miatt vádat emelt egy férfival szemben, akinél gépkarabély, pisztolyok, puskák és több mint félezer lőszer került elő - írja közleményében az ügyészség.

A vád szerint a Kunszentmiklós környéki községben élő férfi - az ügy vádlottja - 2023. július 14-én késő este motorkerékpárral a szántóföldje közelében lévő vadászterületre ment és ott egy engedély nélkül tartott .22-es kaliberű lőfegyverrel kilőtt egy rókát. A kunszentmiklósi járőrök a helyszínen tetten érték a vadászati engedéllyel sem rendelkező vádlottat.

Az otthonában tartott kutatás során a nyomozók valóságos fegyverraktárat találtak.

A házilagos kivitelű egylövetű pisztolyról, öntöltő pisztolyról, céltávcsővel felszerelt gépkarabélyról és több puskáról kiderült, hogy működőképes tűzfegyverek.

Emellett lőfegyvernek minősülő légfegyver, továbbá több mint félezer töltény került elő. A fegyverek és lőszerek megszerzéséhez, valamint tartásához a férfinak nem volt engedélye.

Az ügyészség a férfit lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint pártfogó felügyelet elrendelését indítványozza. Bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.