Nyitókép: Elena Popova/Getty Images

Új tankolási módszer Magyarországon

Infostart
2024. május 12. 06:00
Ingyentankolásból űzött sportot egy kecskeméti férfi, most elég sok van a rovásán.

A 36 éves kecskeméti férfi 2023 júliusában közel másfél tucat alkalommal tankolt úgy a megye több településén, hogy aztán fizetés nélkül távozott. A rendőrök dolgát azzal próbálta megnehezíteni, hogy az autóra lopott vagy forgalomból kivont kocsik rendszámát szerelte fel, néhány alkalommal pedig rendszám nélkül állt be a kúthoz – írja a police.hu.

A nyomozók a térfigyelő és biztonsági kamerák módszeres ellenőrzésével sikeresen beazonosították a helyi férfit, akit 2023. augusztus 31-én hajnalban fogtak el és vettek őrizetbe. Az elkövetőnek azonban nemcsak a lopások és az egyedi azonosító jellel való visszaélések miatt kell felelnie, ugyanis előfordult, hogy a lopott rendszámmal szerelt autóval még gyorshajtáson is kapták.

A valódi tulajdonos meglepődve olvasta a bírság kiszabásáról szóló értesítőt, de nem volt rest a hatóságokhoz fordulni, ennek révén hamar kiderült, hogy a rendszámtolvaj volt az, aki valójában száguldozott – így a közigazgatási bírság is őt illeti.

Befejezték a nyomozást a jelenleg már szabadlábon védekező, összesen 21 bűncselekménnyel gyanúsított férfi ügyében, aki ellen vádemelést javasoltak a rendőrök.