Nyitókép: dobok/Getty Images

Otthon nyomtatta a 10 ezreseket – videó

Infostart
2024. április 10. 06:13
A komáromi elkövetőt két év, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 20 ezer forint vagyonelkobzásra ítélték.

A vádirat szerint a férfi a komáromi lakóhelyén forgalomba hozatal céljából három darab 10 000 forintos címletű hamis bankjegyet állított elő. A vádlott a bankjegyek képmását az internetről letöltötte, azokat nyomtatóval kinyomtatta, majd a hamis bankjegyeket kivágta – olvasható Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közleményében.

A férfi két hamis bankjeggyel 2022. október 30-án, egy mosonmagyaróvári rendezvény büféjében vásárolt, a harmadikkal 2022. november 27-én, egy győri szórakozóhely büféjében akart fizetni, de az eladó észlelte a bankjegy hamis voltát. A férfit a biztonsági szolgálat munkatársa a helyszínen feltartóztatta.

A közlémény szerint az elkövető további két bankjegy hamisítására irányuló előkészületet is tett, ugyanis egy A4-es lapra két 10 000 forintos bankjegy elülső lapjának képmását kinyomtatta. Ezt a nyomozó hatóság a férfi autójában foglalta le.

A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság pénzhamisítás bűntette miatt az elkövetőt két év, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetésre, 20 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte, valamint a lefoglalt nyomtatót és laptopot elkobozta. Az elsőfokú ítélet jogerős.