Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Fékezés nélkül gázoltak el a zebrán egy futót Nyíregyházán

Infostart
2024. április 4. 21:26
A reggeli szürkületben túl gyorsan hajtott a sofőr, aki nem vette észre a kocogó nőt a gyalogos-átkelőhelyen.

Egy középkorú férfi még 2023 januárjában Nyíregyháza belvárosában nem kellő körültekintéssel és óvatossággal közelítette meg autójával az egyik gyalogos-átkelőhelyet, és a szürkületben elütött egy futó nőt a zebrán – írja közleményében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

A sofőr nagy sebességgel érkezett meg a Széchenyi utca és a Benczúr tér útkereszteződésében található, közúti jelzőtáblával és útburkolati jellel is ellátott átkelőhelyhez, ahol nem vette észre a kocogó nőt, akit fékezés nélkül gázolt el.

Az esetet követően a férfi azonnal a sértetthez sietett, majd értesítette a hatóságokat.

Az elgázolt nő nyolc napon túl gyógyuló, többszörös csonttöréseket szenvedett, felépülése több mint három hónapig tartott.

A vádirati tényállás szerint azért következett be a közúti közlekedési baleset, mert a sofőr nem volt körültekintő, valamint nem figyelt a sebességre sem, így nem tudott megállni, és elsőbbséget adni a futónak. A balesetet rögzítette egy térfigyelő kamera, a felvételt az ügyészség honlapján lehet megnézni.

A büntetlen előéletű férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják, az ügyészség pénzbüntetést és közúti járművezetéstől való eltiltást kezdeményezett vele szemben.