Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Megússza pénzzel verekedési ügyét a labdarúgó-válogatott előző csapatkapitánya

Infostart
2024. április 3. 18:04
Szalai Ádám 2022 végén verekedett a pesti éjszakában, sérelemdíj fizetése elég lehet az ügyben.

A 24.hu értesülései szerint nem emel vádat az ügyészség Szalai Ádám ellen a 2022 decemberi verekedési ügyében, amelyet sérelemdíj fizetése zárhat le.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője a portál megkeresésére közölte, a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség hat hónapra felfüggesztette a büntetőeljárást, és közvetítői eljárásra utalta az ügyet. Ha a közvetítői eljárás eredményes, azaz a gyanúsított az áldozat által elfogadott módon és mértékben jóvá tette az általa okozott bűncselekményt, akkor megszüntetik a büntetőeljárást vele szemben.

A jóvátételről a felek a közvetítő előtt egyeznek majd meg.

Szalai Ádám tavalyelőtt december 29-én került konfliktusba egy társasággal a pesti éjszakában. Egy 21 éves fiatal a bazilikánál sétált a barátaival, amikor megkért valakit, hogy készítsen fotót róluk. Nem tudták, hogy ő Szalai Ádám testvére. A fiatal meglepődött, amikor visszautasították a kérését, és trágár hangnemben visszakérdezett.

A hangoskodásra odament a labdarúgó, és a fiatalember elmondása szerint talppal mellkason rúgta, majd belerúgott akkor is, amikor már a földön feküdt.

Szalai a történtek után azt mondta, hogy az öccsével volt egy találkozón, amikor azt látta, hogy négy részeg fiatal körbeveszi a testvérét, és mivel azt hitte, hogy meg akarják verni a testvérét, egy rúgással eltávolította az üvöltöző fiatalt, azt azonban tagadta, hogy a földön fekvő férfiba bele is rúgott volna.

Szalait előbb garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg, de a rendőrség tavaly júniusban súlyosította a minősítést súlyos testi sértés kísérletére. Szalai először jogos védelemre hivatkozott, ám később végül beismerte a bűnösségét.

A portál értesülései szerint "félreérthette a helyzetet, megijedt, majd túlreagálta a történteket".

Ha a felek közt nem lesz megállapodás, az ügy vádemelési szakkal folytatódik.