Nyitókép: Forrás: Pexels

Nőnek öltözött emberre csaptak le a rendőrök Budán - itt vannak a részletek

Infostart
2024. március 3. 10:54
Akár egy komédia egyik jelenete is lehetett volna, hogy egy női ruhás tolvaj után nyomoztak, a valóságban azonban komoly bűncselekmény történt.

A vádirat szerint a vádlottak 2023. január és március között, Budapest II. kerületében követték el a bűncselekményeket - áll a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Az elkövetésekhez a vádlott férfi is nőnek öltözött, parókát és női ruhát vett magára annak érdekében, hogy a sértetteket megtévesszék.

Módszerük az volt, hogy az általuk kiszemelt áldozataikat jellemzően az utcán szólították le, ismerősi viszonyt színleltek, majd ezután hazáig kísérték őket.

Ezután az egyikük elterelte a gyanútlan áldozatok figyelmét, a másik elkövető pedig ezalatt a sértettek táskájából, pénztárcájából készpénzt, míg más esetben a lakás különböző helyiségeiből főleg arany ékszereket, karórákat tulajdonított el.

A női társával idős embereket meglopó férfi is nőnek öltözött, parókát vett magára.

Az ügynek összesen 5 sértettje van, akiknek a vádlottak a fenti módszerrel, összesen csaknem 2,5 millió forint kárt okoztak.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az elkövetőket - a férfit, mint visszaesőt - üzletszerűen elkövetett lopások bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.