Nyitókép: Berezko/Getty Images

A büntetőfékezés már lejárt lemez, helyette itt van a büntető-tolatás - videó

Infostart
2024. január 24. 14:53
Új szintre lépett a közúti feszültségkezelés Vecsésen, ahol egy tréler sofőrje duplán is visszatámadt egy szóváltást követően.

Monori rendőrök kerítették elő azt a 28 éves sofőrt, aki egy közlekedési szituációból kialakult nézeteltérést paprikaspray-vel és tolatásos autózúzással intézett el - írja a Portfolio. Az esetről videó is készült, melyet a rendőrség Facebook-oldalán közzétett.

A rendő rei az esetet bemutató posztban azt írják, hogy az incidenst elszenvedő autóban egy család ült - apa, anya és két gyerek. Az autó a vecsési Fő úton haladt, a kora délutáni forgalom nem volt túl nagy, egy fehér tréler mégis bevágott elé, miután a sort előzte.

A családfő fékezés után maga elé engedte a trélert, majd a következő piros lámpánál odalépett a sofőrhöz, hogy kérdőre vonja a manőveréért. Válasz helyett a tréler vezetője a kanyarodó sávba átvágva elhajtott, majd visszatolatott.

Először paprikaspray-vel arcon fújta a családapát, majd nagy lendülettel az úttesten álló autója elejének tolatott, végül elhajtott.

A rendőrség rendszám alapján azonosította a trélert és tulajdonosát. Másnap már szemlézték a trélert és garázdaság miatt kihallgatták az utóbbit. Az üllői férfi csak ennyit mondott: „panasszal élek, nem követtem el a bűncselekményt, nem kívánok vallomást tenni”.

A büntetőeljárás egyelőre garázdaság miatt folyik a Monori Rendőrkapitányságon, az később derül ki, hogy bővíthető-e a gyanúsítás köre más bűncselekménnyel - írják a posztban.