Nyitókép: ügyészségi videó

Sunyin követte a megtámadott nőket, videó készült a beteges férfiról

Infostart
2023. november 10. 22:30
Vádat emeltek egy többszörösen büntetett 31 éves férfival szemben, aki tavaly több nőt támadott meg Ferencvárosban. Az elkövető kettőt megpróbált megerőszakolni, két másik nőtől pedig késsel fenyegetve egy mobiltelefont rabolt.

A férfi 2022. július 31-én, hajnalban, a IX. kerület, Soroksári úton lévő egyik szórakozóhely közelében támadt egy nőre. Megragadta az áldozata torkát, egy bokorhoz lökte, befogta a száját, és felszólította, hogy ne merjen sikítani, különben leszúrja - áll a vádiratban.

A megtámadottnak az volt a szerencséje, hogy a férfi az erőszakolási kísérlet közben egy kis időre az egyik kezével elengedte, kirántotta magát a férfi fogásából és elmenekült.

Szeptemberben, szintén a IX. kerületben egy fás, bokros területen támadt egy másik asszonyra. Mivel az áldozata ellenállt, ezért többször, nagy erővel fejen ütötte. A nő folyamatosan védekezett, végül sikerült kiszabadulnia a vádlott fogásából és az értékeit hátrahagyva elmenekült. A vádlott magával vitte a sértett táskáját, amelyben a mobiltelefon, bankkártyák és személyes okmányok voltak.

A vádlott mintegy másfél órával az előző támadás után, szintén a IX. kerületben két nőt rabolt ki. A férfi odament a padon ülőkhöz, majd egy hirtelen mozdulattal felkapta az egyik nő padon lévő mobiltelefonját. Az elkövető

elővett egy bicskát, amelynek pengéjét a sértettek felé tartotta, és megfenyegette őket, hogy ha bármit tesznek, megszúrja őket.

A két nő félelmében nem mert ellenkezni, felálltak a padról és eltávolodtak a vádlottól, egy forgalmasabb helyre mentek, ahol egy büfében dolgozó férfi – látva a két nő ijedtségét – segített nekik.

Sikerült utolérni a bűnözőt, dulakodtak vele, egy telefont megszereztek tőle. Az eset után nem sokkal fogták el a rendőrök.

A kerületi ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta annak megállapításával, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.