Nyitókép: cyano66/Getty Images

Korhatáros rendőrségi videó egy uzsorásról, aki megbecstelenítette adósát

Infostart
2023. november 9. 09:18
Elfogták egy férfit, aki éveken át kényszerített egy nőt, hogy folyamatosan növekvő uzsorakamatot fizessen neki. Nem tudott fizetni, ezért az uzsorás többször megerőszakolta.

Egy nő feljelentése alapján indult nyomozás a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályán - írja a rendőrség.

A gyanú szerint egy férfi 2016 nyarán kölcsönadott 800 ezer forintot, melynek többszörösét követelte vissza. Később a nő szorult anyagi helyzetét kihasználva további összegeket adott át neki, amelynek két-háromszorosát követelte.

A nő megegyezett a férfival, hogy a kamatos kölcsönt havi rendszerességgel törleszti. A nő évekig fizette az uzsorát, azonban a kamat folyamatosan nőtt, ezért 2021 februárjában a férfi már havi 300 ezer forint törlesztőrészletet számolt fel.

Mivel a sértett nem tudta a folyamatosan növekvő tartozást kiegyenlíteni, a férfi többször szexuális kapcsolatot létesített vele, a rendőrség szerint megerőszakolta, továbbá kilátásba helyezte, hogy őt és a gyermekét is bántalmazni fogja.

A nyomozók a TEK közreműködésével november 4-én elfogták az egyik férfit, lakásában és nyaralójában kutatást tartottak, ahol többek között fegyvert, lőszereket, arany ékszereket és pénzt foglaltak le.

Társa, akit a kölcsön törlesztőrészleteinek alkalmankénti átvevőjeként pénzmosás bűntett gyanúja miatt hallgattak ki, tagadta a bűncselekmény elkövetését. Ő az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.​