Nyitókép: Fedorovekb/Getty Images

Vérbosszútól tartva kétbusznyi készenléti rendőr jelent meg egy halálra késelt fiú temetésén

Infostart
2023. szeptember 1. 21:04
A 18 éves fiatal édesanyjával és testvérével látogatta meg nagymamáját Tiszanánán, ahol egy nagyobb csapat felfegyverkezve rájuk támadt. A fiút leszúrták és édesanyja karjaiban meghalt.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, néhány héttel ezelőtt hatalmas verekedés alakult ki két család között Tiszanánán és a nagy összetűzésben késsel megszúrtak egy 18 éves fiatalt, aki a helyszínen belehalt sérülésébe, míg két másik férfit sebesülten szállítottak kórházba.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított 54 éves besenyőtelki férfi két nappal később feladta magát a rendőrségen, azonnal őrizetbe vették. Emberölés és életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás vele szemben. A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint felfegyverkezve elkövetett csoportos garázdaság miatt több ember ellen is vizsgálódnak.

A heol.hu azt írja, a 18 éves fiatal temetését hétfőn tartották Erdőtelken. Mint kiderült, édesanyjával és testvérével azért utazott Tiszanánára, hogy meglátogassák a nagymamát. Az udvaron voltak, amikor egy körülbelül 15 fős társaság felfegyverkezve rájuk rontott, egyikük kést rántott és a fiúba döfte, aki édesanyja karjaiban halt meg.

A család azt állítja, nem a magát feladó férfi az igazi gyilkos, a valódi tettes szerintük még szabadon van.

Őket azonban elmondásuk szerint folyamatosan figyelik a hatóságok, hétfőn a temető környékét két busszal érkező készenléti rendőrök lepték el, a család bosszújától tartva. A meggyilkolt fiú édesanyja szerint naponta járőröznek a házuk előtt a tragédia óta.

A 18 éves fiú testvére elismerte, hogy közzétett a Facebookon egy live videót, amiben bosszút esküdött. Ez a felvétel akkor készült, amikor a megkéselt fiatalt megpróbálták újraéleszteni a mentősök. A család szerint csak első felindultságból, nagy fájdalmat érezve készült a videó, nem akarnak további bajt, nincs szó semmiféle bosszúhadjáratról,

csak azt akarják, hogy a fiú igazi gyilkosa kerüljön börtönbe.

A Heves Vármegyei Rendőr Főkapitányság sajtószóvivője azt nyilatkozta a Borsnak, hogy a készenléti rendőrség az ő kérésükre látott el megerősítő szolgálatot a temetésen, Erdőtelken.

„A gyilkos szabadlábon van, minket megfigyelnek. Egyre inkább azt érezzük, mintha hergelni akarna minket a rendőrség, hogy tényleg történjen valami” – mondta a lapnak a családfő, József.