Nyitókép: Forrás:police.hu

Magyar drogbárókat fogtak el, Bagaméri még szökésben van - videó

Infostart
2023. augusztus 1. 16:25
A magyar és a spanyol rendőrök közösen akadtak a körözött drogbanda nyomára és együtt fogták el a bűnözőket.

Mint arról a police.hu is beszámolt: a bűnbanda 2020-ban, majd 2021-ben Kecelen, illetve Kecskeméten 300 millió forintos beruházással hoztak létre vadkender-termesztő telepeket. Ezeket az ültetvényeket a legfejlettebb számítógépes rendszerekkel irányították, a megtermelt kábítószert pedig itthon értékesítették.

Ám nem sokkal a drogfarmok létesítését követően a rendőrök azonosították a héttagú bűnszervezet minden tagját és rajtuk is ütöttek. Azonban csak két drogtermesztőt tudtak elkapni, a banda többi tagja külföldre menekült. A szökevények felkerültek az Europol 54 legkeresettebb bűnözőinek listájára és ellenük nemzetközi elfogató parancsot adtak ki.

A bűnszervezet ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság idén tavasszal befejezte, és az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség 2023 májusában vádat emelt. A terheltek bűnösségük bizonyítása esetén életfogytig tartó szabadságvesztésre is számíthatnak.

A kábítószer bűnözök Spanyolországban bujkáltak és ott is drogterjesztéssel foglalkoztak. Jelentős mennyiségű kábítószert juttattak Magyarországra is, amelynek ügyében újabb vizsgálat indult. A spanyol és a magyar rendőrök közös akcióval 2023. július 19-én, Alicante tartományban, Calp településen sikerült elfogni Magyarország három legkeresettebb bűnözőjét: V. Sándor István és V. Roland budapesti, valamint K. Erik Tibor algyői lakosokat.

Drogbandát fogtak el a spanyol és a magyar rendőrök közösen. Forrás: police.hu

A banda két másik tagja még szökésben van. A rendőrök közlése szerint az ő felkutatásuk is kiemelt feladat. Bagaméri Tamás és Csikós András jelenleg Magyarország legkeresettebb bűnözői. Bagaméri egyébként átvette V. Sándor István helyét az EUROPOL körözési toplistáján is.