Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Filmbe illő autós üldözés volt Pesten

Infostart
2023. május 21. 05:25
A 33 éves sofőr ellen három elfogatóparancs is érvényben volt, ezért menekülhetett a rendőrök elől.

A Telex egyik olvasója szerint hollywoodi filmekbe illő autós üldözés volt pénteken a IX. kerületi Soroksári úton. A lapnak a rendőrség a részletekről azt írta: ellenőrizni akartak egy autóst az említett szakaszon, de a sofőr inkább menekülőre fogta.

A rendőrök üldözni kezdték, ami során az ámokfutó két autónak is nekiütközött. A 33 éves sofőrt végül akkor sikerült elfogni, amikor a második autónak csapódott a Soroksári út és az Illatos út kereszteződésében.

Az autós üldözés közben egy személy, a menekülő autós utasa, egy 28 éves nő sérült meg, őt kórházba szállították a mentők.

Miután a férfit a rendőrök elállították, kiderült: három elfogatóparancs is érvényben van ellene, mivel testi sértés, segítségnyújtás elmulasztása és kábítószer birtoklása miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetéseit nem kezdte meg.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit, mert kábítószer fogyasztásának a gyanúja is felmerült – tudta meg a híroldal a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától.