Nyitókép: police.hu

Emberi tragédia sejlik fel a láncfűresszel apjára támadó fiú történetében

Infostart
2023. május 19. 11:39
Apja megölését és eltüntetését is kigondolta a gyanú szerint az az érdi férfi, aki ellen a napokban javasoltak vádemelést a nyomozók. A fiatalember gyerekkori bántalmazásról beszélt.

A rendőröket 2022. március 31-én riasztottak, hogy egy 34 éves férfi láncfűrésszel támadt idős apjára. Időben érkeztek, így meg tudták akadályozni a gyilkosságot – írja honlapján a rendőrség.

A rendőrség részletesen leírta, hogy mire jutott a vizsgálatuk. Eszerint az apa szerint soha nem volt közöttük gond, vele egy telken, de külön lakrészben élő fia azonban hosszú évekkel azelőtt kezdődött szekálásról, agresszivitásról, gyermekkori bántalmazásról beszélt.

A rendőrök szerint azt történt, hogy a támadó "úgy érezte, nem tudja tovább elviselni apja zsarnokoskodását. Míg apja boltba ment, mindent előkészített a gyilkossághoz: a sufniból előkereste a hatékonynak ítélt láncfűrészt, feltöltötte benzinnel, majd az udvaron várta hazatérő idős embert.

Két órán keresztül állt mozdulatlanul, mire apja belépett a kiskapun.

A beindított láncfűrésszel, "megöllek” felkiáltással felé szúrt, ám az megakadt hátráló apja ruhájában és leállt. Miközben a szülő elesett, fia a lefulladt láncfűrész fogazatával találta el védekező és hátán csúszva menekülni próbáló apja kezét, hasát, lábát. Nem sikerült beindítani a fűrészt és ezt kihasználva a megtámadott kiszaladt az utcára és egy szomszédtól kért segítséget. Fia követte a közben működésbe hozott fűrésszel, de egyik rokona rábeszélésére végül letette.

Az 53 éves apát kórházba vitték, sérülései nem voltak súlyosak, de ez a vizsgálat szerint nem támadóján múlt.

fotó: police.hu

A 34 éves K. Istvánt emberölés bűntettének kísérletével gyanúsították meg, őrizetbe, majd letartóztatásba került. 2022 decemberétől bűnügyi felügyeletre enyhítettek ezt, egyben távoltartást rendeltek el.

A kihallgatáskor a férfi elismerte tettét, sőt,

átöltözött, mert tudta, hogy be fogják vinni, "ahol tiszta ruhában kell megjelennie".

Az áldozat bal kezén, bal lábszárán és hasán szenvedett felületi-, illetve hámsérülései, véraláfutásai 8 napon belül gyógyultak.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértő véleménye szerint a gyanúsított nem szenved olyan betegségben, amely büntethetőségét befolyásolná. Tettével, annak következményeivel tisztában volt.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a most már 35 éves K. Istvánnal szemben az előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.