Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Kihívta a rendőrséget, majd egy méretes vascsővel támadt rájuk

Infostart
2023. április 13. 21:47
A férfi egészen Németországig menekült.

2022. június 15-én este egy 30 éves nyírségi férfi rendőri intézkedést kért. A kiérkező egyenruhások a bejelentőt meghallgatták, további intézkedés céljából távoztak, majd rövid idő elteltével visszatértek, hogy tájékoztassák az eljárás eredményéről. Ennek keretében a rendőrök közölték, hogy a bejelentés tárgyát képező anyagi sérelmét bírósági úton tudja érvényesíteni.

A megalapozott gyanú szerint a számára nem elfogadható tájékoztatás miatt az ittas férfi feldúlt állapotba került és kijelentette, hogy neki most kell a pénz, így inkább maga intézkedik. Ezután a már lassan távolodó szolgálati autó nyitott ablakán keresztül ököllel az egyik rendőr feje irányába ütött, de csak a járművet találta el.

A rendőrök erre az elkövető elfogása érdekében kiszálltak a szolgálati gépkocsiból, és egyikük megfogta a férfi egyik karját, aki emiatt agresszívebb lett, kirántotta magát a fogásból és az ingatlan udvarára menekült, ahol egy 3 méter hosszú vascsövet magához véve bántalmazással fenyegette a rendőröket és megindult feléjük. Az egyik rendőr a férfi támadásától tartva a szolgálati fegyverét is előrántotta.

A támadást végül az elkövető testvére hárította el, aki megakadályozta fivérét abban, hogy a vascsővel az utcára lépjen. Ezt követően a férfi elmenekült. Végül

európai elfogatóparancs alapján Németországban fogták el

– olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

A felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével meggyanúsított, többszörösen büntetett előéletű férfi nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését. A bíróság – a nyomozó ügyészség indítványával mindenben egyetértve – a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte. A végzés ellen a terhelt védője jelentett be fellebbezést.